De nieuwe rechtse Oostenrijkse ÖVP/FPÖ-regering deporteert sneller en vaker vreemdelingen uit het land. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl (FPÖ).

Sinds het aantreden van de nieuwe rechtse regering in Oostenrijk deporteert de politie strenger en vaker in het land. Zo werden in de eerste helft van dit jaar 6.096 buitenlanders Oostenrijk uitgezet. Het aantal gedwongen deportaties steef met 38% tot 2.106. Het aantal vrijwillige vertrekkers steef met 4% tot 2.582. 4.688 mensen moesten vertrekken, een stijging van 4.688 ten opzichte van 2017.

“Afgewezen asielzoekers werken niet mee”

“De significante toename van het aantal deportaties laat zien dat helaas in veel te veel gevallen de afgewezen asielzoekers niet meewerken”, zegt de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl (FPÖ). Vorige maand raakte al bekend dat het aantal asielaanvragen in het land met 40 procent was gedaald.

De nieuwe Oostenrijkse regering gaat ook ontradend te werk. In juni kondigde zij aan te zullen snijden in de uitkeringen voor migranten. Zo komt er een wachttijd van vijf jaar om aanspraak te kunnen maken op een uitkering. Ook krijgen diegenen die het Duits niet machtig zijn minder geld. Men hoopt zo de migratie, die het profiteren van de Oostenrijkse sociale zekerheid tot doel heeft, te beteugelen.

In Oostenrijk werd eind vorig jaar een rechtse regering gevormd met de rechtsnationalistische FPÖ en de conservatieve ÖVP. Beide partijen zijn voorstander van het terugdringen van migratie en willen snoeien in de uitkeringen voor migranten. Daarnaast pleiten ze voor meer directe democratie en minder bureaucratie.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/