Een artikel in de ‘New York Times’ getiteld ‘New Hampshire, 94 procent blank, vraagt: hoe diversifieert u een hele staat?’ wordt uitgehaald naar de staten New Hampshire, Vermont en Maine omdat deze te blank zijn. 

In de ‘New York Times’ wordt uitgehaald naar de Amerikaanse staten New Hampshire, Vermont en Maine omdat deze “bijna helemaal blank” zijn. In het artikel, getiteld ‘New Hampshire, 94 procent blank, vraagt: hoe diversifieert u een hele staat?’, worden veronderstelde ontberingen van niet-blanke migranten in de staat opgelijst.

(Lees verder onder de tweet.)

“Geen comfort en steun van ingebouwde gemeenschap”

Zo wordt onder meer gesteld dat het de migranten zogezegd niet het “comfort en de steun hebben van een ingebouwde gemeenschap” in de drie bovengenoemde Amerikaanse staten omdat deze te blank zijn.

Volgens het artikel van de ‘New York Times’ levert de blankheid van New Hampshire ook problemen omdat voor de werkgevers in de staat. Omdat “die vinden dat de homogeniteit een belemmering kan vormen voor het werven en behouden van werknemers van verschillende etnische en culturele achtergronden”.

(Lees verder onder de tweet.)

Spaans spreken

Catalina Celentano, een Latijns-Amerikaanse migrant, wordt in het stuk aan het woord gelaten. Een van haar grootste bekommernissen is dat ze niet vaak Spaans kan spreken in New Hampshire. “Ik ging van het elke dag kunnen spreken van Spaans naar het helemaal niet spreken van Spaans omdat er niemand was om Spaans mee te spreken”, zegt Celentano.

De Verenigde Staten hebben geen officiële taal. Toch is het Engels de facto de nationale taal in het land. 32 van de 50 staten hebben overigens het Engels als officiële taal van hun staat bestempeld.