De Nederlandse politie is op zoek naar man met met een “donker getint” uiterlijk die gisterenochtend een jonge studente verkrachtte in Rotterdam. Het slachtoffer werd bij haar woning gewurgd met een fietsketting en brutaal verkracht. Ze moest met ernstige verwondingen worden afgevoerd naar het ziekenhuis en ligt op intensive care

Gisterenochtend omstreeks 5u merkte het slachtoffer, een jonge Indonesische vrouw en uitwisselingsstudente, dat ze achtervolgd werd door een man toen ze naar huis fietste naar haar woning in Rotterdam. Toen ze aankwam en haar fiets op slot wilde zetten, werd ze aangevallen door de man. De jonge vrouw werd gewurgd met een fietsketting en werd vervolgens brutaal verkracht op straat. Ze moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis, waar ze op de intensive care ligt.

Donker getinte man

Enkele buurtbewoners merkten dat er iets gebeurde, maar dachten niet aan een verkrachting. “Ik heb iemand horen rennen. Daarna hoorde ik ‘nee!’ en kreunen”, aldus een oudere buurvrouw. “Ik ben niet gaan kijken, omdat ik dacht dat het jongeren waren die terug kwamen van het stappen. Als ik het had geweten, had ik de politie gebeld.” Ook een andere vrouw hoorde gegil. “Ik dacht nog: moet ik mama roepen, maar ik was te bang. Dus ben ik weer gaan slapen.”

De politie zoekt met man en macht naar de dader van de brutale verkrachting, en stuurde daarvoor vandaag een signalement uit. Ze zijn op zoek naar een donker getinte man van rond de 20 jaar. De man droeg een donkere hoodie en reed op een donkerkleurige fiets. Er worden speurhonden en politiehelikopters ingezet, maar voorlopig is er van de dader nog geen spoor.