Nederland: Agent K.O. geslagen door migrantenfamilie

0
14232

Een politie-tussenkomst in Almere Haven in Nederland is zaterdagavond fel uit de hand gelopen. Na een melding over een mogelijke ontvoering werden enkele agenten ter plaatse geroepen. Een meisje zou tegen haar wil werden gedwongen om in een wagen te stappen. Maar toen de politie bij de allochtone familie arriveerde, escaleerde de situatie al snel. Een agent werd daarbij bewusteloos geslagen. Een omstaander – tevens van migratie-achtergrond – filmde het hele gebeuren en was merkbaar geamuseerd door het anti-politiegeweld.

De Telegraaf en Omroep Flevoland berichten over een hevige vechtpartij tussen de politie en een allochtone familie. Bij een tumultueuze tussenkomst rond een mogelijke ontvoering werden agenten genoodzaakt om pepperspray in te zetten. Dit kon echter niet voorkomen dat de situatie escaleerde. Een van de agenten werd hierbij geveld door een slag in het aangezicht. Op beelden is te zien hoe de agent op de grond ineenzakt waarna zijn collega’s hem proberen beschermen.

Incident zou ‘relationeel’ van aard zijn

Vier personen werden finaal aangehouden. De agent die bewusteloos werd geslagen, werd met een hoofdwonde naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht na onderzoek terug naar huis. Het meisje dat bijna ontvoerd zou geweest zijn, werd onderzocht in een ambulance. Het is niet geheel duidelijk of ook zij verwondingen opliep. Volgens de politie is de achtergrond van de vechtpartij relationeel.

De persoon die het gebeurden filmde, filmde tevens zichzelf en vond het hele incident hoorbaar en zichtbaar amusant. De beelden verschenen onder meer op de videosite ‘Dumpert’ (verbonden aan het Nederlandse medium GeenStijl) en gingen viraal in Nederland.