De Antwerpse drugsmaffia, ook wel de Mocromaffia genoemd, heeft een prijs van maar liefst 100.000 euro gezet op het hoofd van Moraad El K., ook wel ‘Mister Noodles’ genoemd vanwege het gelijknamige restaurant dat Moraad bezit. Hij zou 120 kilo cocaïne gestolen hebben en naar het buitenland gevlucht zijn nadat eerder al 2 aanslagen werden gepleegd jegens hem.

Moraad El K. is 26 jaar en is één van de vele verdachten in een grootschalig onderzoek naar de invoer van cocaïne in de haven van Antwerpen. Een tijdje geleden zou hij een levering van 120 kilo cocaïne gestolen hebben, wat hem een plaatsje op de dodenlijst van de Antwerpse drugsmaffia opleverde. De afgelopen weken werden al meerdere pogingen ondernomen om Moraad El K. te liquideren.

“Levend of dood”

Enkele weken geleden werd de BMW X5 van Moraad El K. in brand gestoken, niet veel later openden onbekenden het vuur op Mister Noodles, het wokrestaurant van Moraad El K. waaraan hij zijn bijnaam dankt. De Mocromaffia geeft echter niet op. Ze loven een bedrag uit van maar liefst 100.000 euro voor wie ‘Mister Noodle’ kan vinden. Dat staat te lezen in een boodschap op Facebook, die intussen al 3 weken op Facebook staat en nog niet werd verwijderd.

Opvallend: bij de Facebookboodschap, die werd geplaatst door een vals profiel, werd ook de identiteitskaart met foto van Moraad El K. geplaatst, wat doet vermoeden dat de maker van het ‘opsporingsbericht’ de man goed kent. “Opgelet!!! Drugsinvoerder 120 kilo cocaïne gestolen. 100.000 euro beloning levend of dood. Moraad El K alias Crimi Clown, alias glamour boy. Zoveel mogelijk delen!”, zo staat te lezen.

De bijnaam glamour boy kreeg Moraad vanwege zijn verleden in de filmindustrie. Zo speelde hij mee in een kortfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah, waarin hij ironisch een drugsdealer speelde die werd doodgeschoten. Daarnaast speelde hij ook mee in de succesvolle tv-reeks Crimi Clowns.

‘Mocromaffia’ terroriseert Antwerpen

Eind vorig jaar bleek na een VRT-reportage van Pano nog maar eens hoe ernstig de drugproblematiek in Antwerpen is. De Vlaamse havenstad werd in 2016 nog genoemd als grootste cocaïnehaven van Europa. Allochtone bendes met Marokkaanse wortels – in Nederland betiteld als ‘Mocromaffia’ – zoals de Turtles en de Mixers domineren deze lucratieve en clandestiene handel.

De ‘Mocromaffia’ is hecht verweven met verschillende islamitische gebedshuizen, maar heeft ook een flinke voet in het onderwijsveld, alwaar het leerlingen – veelal van allochtone afkomst – van kindsbeen af in de drugswereld trekt. De conflicten tussen de bendes leiden tot gewelddadige afrekeningen met spijkerbommen en schietpartijen.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/