Door een technische stoornis op één spoor tussen Gent en Tongeren is er op deze lijn geen treinverkeer meer mogelijk. Als gevolg daarvan zaten in Diegem zo’n 200 mensen vast in een trein zonder airco. Volgens Het Laatste Nieuws werden er al verschillende reizigers naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens NMBS-woordvoerder Bart Crols kreeg de vervoersmaatschappij al heel wat klachten over het gebrek aan airco in de treinen. Hoewel de NMBS daarvoor “alle begrip” heeft, is de maatschappij “volop […] bezig om met de aankoop van nieuw materieel onze vloot met airco uit te breiden”. “We sensibiliseren via de sociale media en we zorgen ervoor dat we zeker op lange afstanden treinen inzetten met airco”, reageert Crols tegenover de krant De Standaard.

Te voet naar hotel

Het gebrek aan airco in verschillende treinen zorgde vandaag evenwel voor meer dan een paar klagende reizigers. Zo moesten in Diegem verschillende mensen naar het ziekenhuis worden gebracht. De trein waarin de reizigers zich bevonden was immers rond 15.20 uur stilgevallen omdat er niet meer voldoende hoogspanning op de bovenleiding zat. Momenteel onderzoekt een technische ploeg van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel wat precies het probleem. “Op dit moment is het moeilijk in te schatten hoelang de herstellingswerken zullen duren”, reageert Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken tegenover Het Laatste Nieuws.

De overige reizigers zullen te voet, langs de sporen, naar een hotel worden begeleid. Om de veiligheid van de reizigers te waarborgen, zal het treinverkeer tussen Diegem en Zaventem worden onderbroken.