Een man heeft zich vanochtend opgeblazen op een voetbalveld in de Luikse stad Verviers. De politie en ontmijningsdiensten zijn ter plaatse met speurhonden om de omgeving te controleren op mogelijke explosieven. Het motief en de identiteit van de man zijn vooralsnog niet duidelijk.

Vanmorgen omstreeks 9u kreeg de politie van Verviers, een gemeente in de provincie Luik, een oproep van een man die alles zag gebeuren. “Een getuige heeft de politie gebeld en verklaarde dat hij iemand had gezien die zich naar het midden van het terrein begaf en zichzelf opblies”, aldus de magistraat bij het parket van Verviers.

Politie, brandweer en ontmijningsdiensten zijn ter plaatse en zoeken naar eventuele andere explosieven. Er worden speurhonden ingezet en de omgeving werd afgezet. Alle aanwezige auto’s in het gebied worden doorzocht. Later vandaag zal het parket meer informatie vrijgeven.

Later meer.

ADVERTENTIE