In de Gentse deelgemeente Oostakker heeft een juwelier twee gewapende overvallers beschoten. Het criminele duo drong Juwelier Moens in de Bredestraat binnen. Toen ze de zaak weer uit vluchtten en wegreden op een motorfiets opende de juwelier het vuur. Hierbij werd één van de twee dodelijk geraakt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De feiten gebeurden vandaag om iets voor 12 uur deze middag. De juwelier beschoot de vluchtende overvallers waarna één van hen geraakt werd en van de motor viel op zo’n twee kilometer van de zaak. De andere dader is weggevlucht. De politie heeft al speurhonden en een helikopter ingezet om de tweede overvaller te vinden. Volgens het onderzoek van de politie en het parket hebben de overvallers zelf niet geschoten. De juwelier werd ondertussen opgepakt voor doodslag.

De daders droegen bivakmutsen en de overvaller die overleed droeg een fluorescerend pak. Toen de hulpdiensten arriveerden en de bivakmuts afdeden bleek dat het om een jongeman ging. De politie bevestigt dat de dader overleden is. Op het moment van de overval waren er ook klanten in de juwelierszaak aanwezig, zij worden opgevangen door Slachtofferhulp.

Buurtbewoonster Ilse trof de overleden dader wat verderop aan en beschrijft: “De man had een bivakmuts aan en lag op zijn zij, met zijn gezicht naar beneden. Hij droeg een fluorescerend pak, zoals mensen die bij de reinigingsdienst werken. Er was veel bloed en hij trok met zijn lichaam. Ik nam zijn schouder vast om hem om te draaien, maar een verpleegster die toekeek zei me dat we hem misschien beter niet bewogen. Ik wilde het niet erger maken en heb vervolgens iemand gevraagd om de hulpdiensten te bellen. Wat ook gebeurde.”

Toen de politie aankwam werden de omliggende straten afgezet. Parketwoordvoerster Eva Brantegem reageert: “Het lab, de federale gerechtelijke politie, het afstappingsteam, een wetsdokter, een wapendeskundige, de onderzoeksrechter en het parket zijn allemaal ter plaatse.” De politie en het parket zijn begonnen met het onderzoek.