Op zondag vlogen de dreigementen over en weer tussen Teheran en Washington DC. De Iraanse president Hassan Rouhani waarschuwde de Amerikaanse president Donald Trump voor “de moeder van alle oorlogen”. Trump zei dan weer dat Iran de gevolgen zou ondervinden “waar weinigen in de geschiedenis ooit onder hebben geleden”.

Terwijl Iran onder zware economische en politieke druk staat van de Verenigde Staten, waarschuwde president Hassan Rouhani de Amerikaanse president Donald Trump. “Meneer Trump, speel niet met de staart van de leeuw, daar krijg je alleen maar spijt van”, zei Rouhani op zondag.

(Lees verder onder de tweet.)

“Moeder van alle oorlogen”

“Amerika moet weten dat vrede met Iran de moeder van alle vrede is, en oorlog met Iran de moeder van alle oorlogen”, aldus de Iraanse president. “U bent niet in een positie om het Iraanse volk op te roepen tegen de veiligheid en de belangen van Iran in te gaan.” Rouhani sloot zich ook aan bij het dreigement van ayatollah Khamenei om de straat van Hormuz – waarlangs het merendeel van de Midden-Oosterse olie passeert naar de rest van de wereld – af te sluiten.

De speech, waarin Rouhani overigens vrede niet uitsloot, schoot in het verkeerde keelgat van de Amerikaanse president. Zondagnacht tweette hij in drukletters: “Bedreig nooit, nooit of te nimmer de Verenigde Staten opnieuw, anders zult u de gevolgen ondervinden waar weinigen in de geschiedenis ooit onder hebben geleden. Wij zijn niet langer een land dat uw demente woorden van geweld en dood aanvaardt. Wees voorzichtig!”