Enkele allochtone herrieschoppers hebben maandag duchtig de sfeer verpest aan het openluchtzwembad Neptunus in Wondelgem, nabij Gent. Nadat een groepje al dagen op een rij keet schopte werd een van de amokmakers aangesproken door een redder. Het heethoofd gaf toen echter rake klappen aan de redder en een collega. Er komt nu verhoogd politie-toezicht aan het zwembad.

De verdachte zorgde met zijn vrienden al enkele dagen voor tumult aan zwembad ‘Neptunus’ in Gent, zo luidt het in verslaggeving van Het Laatste Nieuws. Nadat de jongeman werd aangesproken, liep de situatie echter uit de hand. Getuigen stelden dat de redder het heethoofd eerst zou geduwd hebben, waarna de jongeling twee redders te lijf ging. Na de vechtpartij kwam de politie massaal ter plaatse. Het zwembad zou ook ontruimd zijn volgens getuigen, al kan dit niet bevestigd worden door de politie.

Herrie aan zwembad Gent: “Het waren vreemdelingen”

Een van de redders moest met lichte verwondingen in het gezicht naar het ziekenhuis gebracht worden. De andere redder bleef ongedeerd. De politie is nog op zoek naar de verdachte. Getuigen op sociale media stelden dat het groepje amokmakers enkele allochtonen zouden zijn. “[Het] waren vreemdelingen zei mijn dochter! [Ik] werp geen stenen, maar stel me toch vragen”, zo postte iemand op FacebookMatto Langeraert, woordvoerder bij de Gentse politie bevestigt de geruchten.

“Het klopt, het gaat inderdaad om een allochtone verdachte”, aldus Langeraert in een reactie aan SCEPTR. “Maar het onderzoek is nog lopende, dus veel meer kunnen we daar niet over kwijt. Ik kan wel meegeven dat we verhoogd toezicht zullen houden aan het zwembad.”