Naar aanleiding van de hevige rellen in Frankrijk na de Franse WK-zege voorspelt Filip Dewinter, Kamerlid voor het rechtse Vlaams Belang, een rassenoorlog in Europa. “Lynchpartijen, geweld en vandalisme: [de] etnische stadsguerrila is slechts [een] voorbode”, luidt het.

De wereldbeker in het WK-voetbal en de Franse zege zorgden voor heel wat onlusten in het land van Molière. In Parijs en andere grote Franse steden sloegen voornamelijk allochtone jongemannen stevig aan het rellen. Tijdens de hevige onlusten werden honderden auto’s afgebrand, meerdere winkels geplunderd en heel wat eigendommen gevandaliseerd. Het geweld vond plaats slechts twee weken nadat Nantes voor vijf nachten aan een stuk werd geterroriseerd door allochtone relschoppers. Filip Dewinter voorspelt nu een “raciale burgeroorlog in Europa”. Dat schrijft hij op Twitter.

Dewinter: “We zijn terecht gekomen in een prerevolutionaire toestand”

Dewinter plaatste een video bij zijn tweet die eerder ook op ‘Dumpert’ werd gepubliceerd, een Nederlands medium verbonden aan ‘GeenStijl’. Op de beelden is te zien hoe een autochtone Fransman, ogenschijnlijk vanuit het niets, wordt aangevallen door een groep allochtone mannen gewapend met stokken. Het geweld lijkt niet maar te stoppen tot een zwarte omstaander, met een Franse voetbalhemdje, tussenbeide komt. Het slachtoffer kan hierna afdruipen.

“Ik denk dat de spanningen alsmaar oplopen. De stadsguerrilla die we nu meemaken – of het nu na de winst van een WK is, of na incidenten met de politie – maakt duidelijk dat alle aanleidingen goed zijn om te rellen”, aldus Dewinter in een reactie aan SCEPTR. “We zien dat in Frankrijk, maar ook elders. We zien een soort van etnische onderkant van de samenleving, die voor galg en rad opgroeit en bijna niets anders meer kent dan rellen, geweld en vandalisme. We zijn terecht gekomen in een prerevolutionaire toestand waarbij men zich via bendevorming en isolatie, aangewakkerd door een radicale islam, organiseert.”

(Lees verder onder de video.)

‘Method to the madness’

“Het gaat niet zomaar om [blinde uitingen van woede]. Er zit een verhaal, een structuur achter. Dit is geen jeugd, zoals men blijft vertellen, die zich verveelt of last heeft van de warmte”, verklaart Dewinter verder. “De politie wordt geviseerd als symbool van de autoriteit van de staat. De handelszaken die worden geplunderd en gevandaliseerd, zijn symbolen van burgerlijkheid en blanken. Dit etnisch geweld […] kan – en zal – leiden tot een echte burgeroorlog als de overheid de zaken niet meer onder controle heeft, en mensen – aan blanke zijde – gaan rechtstaan. Ik zag afgelopen weekend nog tien-twaalfduizend jonge, blanke voetbalfans zich organiseren (naar aanleiding van de opsluiting van de rechtse burgerjournalist Tommy Robinson, red.)”.

Ik zag afgelopen weekend nog tien-twaalfduizend jonge, blanke voetbalfans zich organiseren.

Dewinter denkt tevens dat een scenario van een ‘raciale burgeroorlog’ zich eerder vroeger dan later zal afspelen. “Ik denk dat het dichterbij is dat we vermoeden. Het kan heel snel ontaarden. De grote steden zullen het slagveld zijn. [Want] hoe lang blijft de autochtone blanke bevolking dit nog allemaal pikken? Mensen gaan zich verzetten. Al dan niet met wapens – kijk maar naar juwelier Moens enkele dagen geleden, aldus nog het rechtse Kamerlid. “Men probeert dit onder de mat te vegen […]. Maar intussen zijn hele wijken buiten de controle van de overheid en politie gevallen. Structuren van de islam hebben overgenomen. Er komt een moment dat dit etnisch geweld grootschaliger en georganiseerder wordt en dan is er niet veel nodig vooraleer alles ontploft.”