De juwelier die vorige week een gewapende overvaller doodschoot, krijgt doodsbedreigingen. Die zouden afkomstig zijn van de politie van de dode overvaller, Hasan L., die net als de rest van zijn familie al over een rijkgevuld strafblad beschikte. “Een deel van zijn familie heeft een strafblad van hier tot ginder, en zal zich zeker willen wreken voor de dood van Hasan.”

Vorige week opende een juwelier uit het Gentse Oostakker het vuur op twee gewapende overvallers, toen ze er vandoor wilden gaan met de buit. Eén van de twee overvallers liet daarbij het leven. De juwelier werd vervolgens gearresteerd voor doodslag, wat voor veel verontwaardiging zorgde bij de publieke opinie. Een petitie opgestart door Vlaams Belang, ‘geen straf voor juwelier Moens’, werd reeds meer dan 17.500 keer ondertekend.

Wraak

De juwelier werd een dag later vrijgelaten onder voorwaarden, maar zijn nachtmerrie lijkt nog niet voorbij. Nadat hij, zijn zus, en zijn 88-jarige vader zaterdag een kalasjnikov tegen het hoofd kregen en in elkaar werden geslagen, ontvangt de juwelier nu doodsbedreigingen. Die zouden afkomstig zijn van de familie van de doodgeschoten overvaller, van wie de identiteit nu ook bekend is. Het gaat om de 23-jarige Hasan L., een man met Marokkaanse roots.

Hasan L. is geen onbekende voor het gerecht. Zo pleegde hij in het verleden al een gewapende overval op een Aldi-filiaal, deelde hij klappen uit aan politieagenten en werd hij verschillende keren veroordeeld voor onder meer geweld en diefstal. “We wisten meteen dat Hasan bij de overval betrokken was toen we het nieuws hoorden”, klinkt het bij kennissen van Hasan. “Hij pleegde in het verleden al zware feiten en dit paste perfect in overhet plaatje.”

Ook de familie van Hasan L. zou een bijzonder uitgebreid en extreem crimineel verleden hebben. Er wordt dan ook gevreesd dat Hasan’s familie de juwelier zal wreken. “Een deel van zijn familie heeft een strafblad van hier tot ginder, en zal zich zeker willen wreken voor de dood van Hasan”, stellen de kennissen. Een gegronde vrees, zo blijkt. Nog voor de juwelier goed en wel terug op vrije voeten was, ontving hij al verschillende doodsbedreigingen.

De juwelier en zijn familie krijgen intussen politiebescherming. De tweede overvaller werd nog steeds niet gevat.