De ex-lijfwacht van Osama Bin Laden – het overleden kopstuk van de islamistische terreurgroep Al Qaïda en het vermoedelijke brein achter de 9/11-aanslagen – kon jaren in Duitsland leven en er genieten van de overheidsbijstand samen met zijn vrouw en vier kinderen. Eerdere pogingen om hem het land uit te zetten, werden verhinderd door een Duitse rechtbank, maar een deportatie is toch eindelijk gelukt. Dat brengen meerdere Duitse media.

De voormalige lijfwacht van Bin Laden is eindelijk uit Duitsland gedeporteerd, zo vertellen bronnen uit Duitse veiligheidskringen. Dit naar zijn geboorteland Tunesië. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en de federale politie hebben het nieuws echter nog niet bevestigd.

Jarenlange staatssteun voor man die Bin Laden beschermde

De bodyguard van de notoire dode islamist heet Sami A. en kon jarenlang niet uitgezet worden. Er was immers geen diplomatieke garantie verkregen van de Tunesische overheid dat Sami A. niet zou gefolterd worden bij zijn terugkeer. Hierdoor kon Sami A. jarenlang in Duitsland verblijven en een asielzoekersbijdrage verkrijgen, samen met zijn vrouw en vier kinderen. Dit ondanks dat de Duitse veiligheidsdiensten hem classificeerden als een bedreiging.

Maar eind juni werd de man dan toch aangehouden in afwachting van zijn uitzetting. Deze zou vandaag rond 7 uur ‘s morgens zijn voltrokken. Met een chartervliegtuig werd de voormalige lijfwacht naar Tunesië gevlogen vanuit Düsseldorf.

Bin Laden kwam in 2011 om bij een Amerikaanse militaire interventieactie in Pakistan. Zogenaamde ‘Navy Seals’ schoten de terrorist door het hoofd en Bin Laden zou later een zeemansgraf gekregen hebben. Bin Laden wordt verantwoordelijk geacht voor de aanslagen op 11 september 2001 op het Pentagon en het World Trade Center in New York. Hierbij vielen nagenoeg 3.000 doden en 6.300 gewonden.

ADVERTENTIE