Bij een schietpartij in de Canadese stad Toronto zijn een dode en dertien gewonden gevallen. Ook de schutter zou intussen overleden zijn.

Veertien mensen, waaronder een jong meisje, werden afgelopen nacht neergeschoten in de buurt van het centrum van Toronto, de grootste stad van Canada. De schutter en een van de slachtoffers zouden intussen overleden zijn. Het jonge meisje zou er momenteel slecht aan toe zijn.

(Lees verder onder de tweet.)

Populaire buurt

Rond tien uur plaatselijke tijd kwamen er berichten binnen over geweervuur in de wijk Greektown binnen. De buurt heeft veel populaire restaurants, cafés en winkels. “We kijken naar alle mogelijke motieven […] en sluiten niets uit”, zegt hoofdcommissaris Mark Saunders van de politie van Toronto.

De dader werd intussen geïdentificeerd als Faisal Hussain. Hij werd kort na de schietpartij dood aangetroffen. Volgens Saunders is het te vroeg om te speculeren over het motief van Hussain. “Het is nog veel te vroeg om iets uit te sluiten”, zegt Saunders.

“We zijn diep geschokt door het onbegrijpelijke nieuws dat onze zoon verantwoordelijk was voor het zinloze geweld en het verlies van mensenlevens”, schreef de familie van Hussain in een verklaring. Volgens de familie leed hij zijn hele leven aan ernstige geestelijke ziekten en aan “psychose en depressie”.