Volgens bronnen binnen de Canadese politie zou de dader van de dodelijke schietpartij in Toronto, Faisal Hussain, websites van terreurgroep Islamitische Staat bezocht hebben. Ook onderzoekt de politie of hij niet op een bepaald ogenblik in zijn leven in Afghanistan of Pakistan gewoond heeft. De terreurgroep eiste de aanslag intussen op.

De Canadese politie onderzocht het appartement dat Faisal Hussain, de dader van de dodelijke schietpartij in Toronto, met zijn ouders, broers en zussen deelde. Bij die schietpartij kwamen twee meisjes van achttien en tien jaar oud om het leven. Er vielen dertien gewonden. Hussain zou na de schietpartij zelfmoord hebben gepleegd.

(Lees verder onder de tweet.)

Websites van Islamitische Staat

“We zijn diep geschokt door het onbegrijpelijke nieuws dat onze zoon verantwoordelijk was voor het zinloze geweld en het verlies van mensenlevens”, schreef de familie van Hussain in een verklaring. Volgens de familie leed hij zijn hele leven aan ernstige geestelijke ziekten en aan “psychose en depressie”.

Volgens bronnen binnen de politie zou Hussain echter websites van Islamitische Staat bezocht hebben. Mogelijk zou hij zelfs steun aan de terreurgroep hebben betuigd. Ook onderzoekt de politie of Hussain niet op een bepaald ogenblik in zijn leven in Afghanistan of Pakistan leefde.