Jeremy Hunt, de vervanger van Boris Johnson – de Britse minister van Buitenlandse Zaken die gisteren ontslag nam – steunde tijdens de campagne in de aanloop naar het Brexit-referendum in 2016 het ‘Remain’-kamp.

Gisteren kondigden zowel David Davis, de Britse minister bevoegd voor de Brexit, als Boris Johnson, minister van Buitenlandse Zaken, hun ontslag aan uit onvrede met de Brexit-plannen van premier Theresa May. Beide heren vonden de plannen van May te toegeeflijk aan de Europese Unie.

Hunt steunde ‘Remain’-kamp

Premier May stelde gisterenavond Jeremy Hunt, voorheen minister van Volksgezondheid, aan als vervanger van Johnson. Dominic Raab wordt de nieuwe minister bevoegd voor de Brexit. “Grote eer om op dit kritieke moment in de geschiedenis van ons land te worden benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken”, tweette Hunt.

Terwijl Johnson tijdens de campagne in de aanloop naar het Brexit-referendum een van de meest bekende ‘leave’-gezichten was, steunde Hunt het ‘remain’ kamp. Raab, de nieuwe Brexit-minister, voerde echter wel campagne voor ‘leave’.

In 2017 vertelde Hunt echter tegen LBC Radio dat hij van mening was veranderd over het onderwerp. Hij schreef dit toe aan wat hij de teleurstellende “arrogantie” in het gedrag van de EU tijdens de Brexit-onderhandelingen noemde.

Sleutelposities in handen van ‘remainers’

Voorstanders van de ‘harde Brexit’ vrezen ervoor dat veel van de sleutelposities in het nieuwe kabinet van premier May nu bezet worden door ‘remainers’. Michael Gove, een ander prominent gezicht van de ‘leave’-campagne en tevens milieuminister, herhaalde wel zijn steun aan het adres van de premier. Hij benadrukte dat hij niet van zin is ontslag te nemen zoals Johnson en Davis.