De e-handel-markt wordt steeds competitiever. Naast giganten als Amazon en bol.com zoeken ook kleine spelers de beste en goedkoopste pakjesdiensten. In dit klimaat beslist Bpost echter om geen ophaling van pakketten meer te organiseren in het postkantoor tijdens het weekend. Een pakket dat wordt binnengebracht op zaterdag zal dus pas maandagochtend de deur uitgaan en ten vroegste dinsdag worden geleverd, zo brengt De Standaard.

Dat Bpost haar diensten inzake pakjeslevering nu terugschroeft is opvallend. Het publieke postbedrijf had het in haar communicatie de afgelopen jaren steeds over de uitbreiding en verbetering van deze diensten. Pakjes leveren is een van de enige deelactiviteiten waar Bpost immers nog in groeit. Toch wordt er net daar nu bespaard.

“Grootste deel van volume toch op weekdagen”

Bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck stelt in De Standaard dat de verminderde dienstverlening kadert in een inspanning “om de onderneming rendabel te houden”. Want “het grootste deel van het volume aan pakjes, zelfs bijna honderd procent, wordt immers toch op weekdagen binnengebracht. Voor de grote bedrijven, die niet langs het postpunt passeren, verandert er niets.”

Niet iedereen is het echter eens met de logica. “Bpost zet terecht alles op alles wat e-commerce betreft, en deze maatregel past daar niet in. Dat er amper pakjes binnengebracht worden op zaterdag, daar geloof ik niets van”, aldus Jean-Pierre Nyns, algemeen secretaris van de socialistische vakbond ACOD Post. “Hier zijn veel particulieren en kmo’s door benadeeld.” 

Ook het Vlaams Instituut voor Logistiek (VIL) heeft kritiek. “[…] Dit een vreemde maatregel”, betoogt VIL-projectleider Ludo Sys tegenover De Standaard. “Zeker aangezien de markt van de pakjes­bezorging erg concurrentieel is, zodat er bijna zeker een andere speler in dat gat zal duiken“.