Janice Atkinson, een populistische Europarlementariër, pleit voor het bouwen van duizenden kilometers aan muren in Noord-Afrika en Europa om de volgende migratiegolf tegen te houden. Volgens haar zouden er zo’n zes miljoen migranten klaarstaan om de oversteek te maken.

Het Britse populistische Europarlementslid Janice Atkinson beschuldigt de ‘linkse mainstreammedia’ in Europa ervan te liegen over de migratiecrisis. In die media circuleren tegenwoordig veel berichten dat de migratieaantallen dalen. “In een poging om de scheuren in de EU te dichten en de enorme vooruitgang van populistische partijen in Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland tegen te gaan, creëren de linkse media het gevaarlijke en slinkse narratief dat de migratiecijfers afnemen”, zegt het Britse Europarlementslid.

“6,6 miljoen mensen wachten om Europa binnen te komen”

“Dit is niet waar, het is een mythe die bewust wordt gepropageerd door mensensmokkelaars van NGO’s die door de belastingbetaler worden gefinancierd en die rechtstreeks tegen de regeringen en volkeren van Europa werken”, zegt Atkinson.

“De waarheid is dat ongeveer 6,6 miljoen mensen in landen in en rond de Middellandse Zee allemaal wachten op hun kans om Europa binnen te komen, met welke middelen dan ook”, aldus Atkinson. “Zij worden door de mensenrechtenindustrie gesteund en aangemoedigd via NGO’s die geen verantwoording hoeven af te leggen.”

Muren aan zuidelijke grenzen

Volgens Atkinson is de enige werkbare oplossing voor het probleem het bouwen van muren aan de zuidelijke grenzen van Noord-Afrika en Europa. Tussen deze muren zouden dan Europese asielcentra in Afrika gebouwd moeten worden.

“Als dat duizend mijl aan muren betekent, of zelfs meer, dan zij het zo”, aldus Atkinson. “Tegelijkertijd moeten de natiestaten van Europa de faciliteiten voor marinepatrouilles in het Middellandse Zeegebied uitbreiden en met de buurlanden samenwerken om ervoor te zorgen dat hun grenzen veilig zijn.”

Bovendien wil Atkinson een grote ontradingscampagne gericht tegen de Afrikaanse landen om “duidelijk te maken dat er geen banen, huizen, sociale voorzieningen of gezondheidszorg” in Europa zijn. “Te lang hebben de Europese kiezers moeten toezien op de tijdelijke en volstrekt ontoereikende oplossing van de EU om een paar politiek gevoelige grenzen te sluiten als het te laat was”, zegt Atkinson.

“Bouw de muur”

Medevoorzitter van de rechtsnationalistische ENF-groep in het Europees Parlement Marcel De Graaff sluit zich bij Atkinson aan. “Ik sta volledig achter het idee van een muur om deze migranten buiten te houden. Of het nu gaat om een muur van beton of een muur van patrouilleboten? Wat het beste werkt. Ik zeg: bouw de muur.”

“En ik wil daaraan toevoegen dat het duidelijk is dat NGO’s mensenhandel faciliteren, wanneer ze migranten uit de kust van Libië halen. Zij moeten voor de rechter worden gebracht. Confisqueer deze schepen en plaats de bemanning jarenlang achter de tralies”, aldus De Graaff.