Vanmorgen werden de Turkse sekteleider Adnan Oktar en honderden van zijn volgelingen opgepakt in Istanboel. Zij worden onder meer verdacht van seksueel misbruik en het ontvoeren van minderjarigen. Oktar is tevens de auteur van de duizenden Turks-nationalistische propagandaboeken die begin dit jaar werden aangetroffen in Vlaamse brievenbussen.

Vanmorgen werd de controversiële Turkse televangelist en sekteleider Adnan Oktar, ook bekend als ‘Harun Yahya’, gearresteerd door de politie van Istanboel. Er werden ook 235 andere mensen gearresteerd die ervan worden verdacht banden met zijn ‘bende’ te hebben.

Anti-Koerdische propaganda in Vlaanderen

Oktar en zijn volgelingen kwamen in het vizier van de provinciale politie ter Bestrijding van Financiële Criminaliteit. De bende wordt ervan beschuldigd verschillende misdaden te hebben begaan, met inbegrip van het oprichten van een organisatie met misdrijfintentie, seksueel misbruik van kinderen, seksuele betrekkingen met een minderjarige, het ontvoeren van een minderjarige, het overtreden van belastingprocesrecht en het overtreden van de antiterreurwet.

Oktar bezit een tv-zender waarop hij een show uitzendt die godsdienstige en sociale kwesties bespreekt. Op de show omringt hij zichzelf met tal van vrouwen – die plastische chirurgie hebben ondergaan – die hij zijn ‘kittens’ noemt.

Oktar is ook de auteur van tal van nationalistische, islamistische en creationistische boeken en flyers. Hij is tevens de auteur van de duizenden propagandaboeken die begin dit jaar werden aangetroffen in Vlaamse brievenbussen. De boeken hadden een anti-Koerdische en fel pro-Turkse boodschap.