In Oostduinkerke vond deze ochtend een poging tot autodiefstal plaats. Twee criminelen, volgens Het Laatste Nieuws vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst, trachtten een grijze Mercedes-SUV te stelen in Oostduinkerke, in de Biterzoetlaan. Na een handgemeen met de eigenaar dropen de dieven af en schoten in de lucht met een vuurwapen om het succes van hun vlucht te verzekeren.

Een auto-eigenaar werd rond 08u15 deze ochtend, na zijn splinternieuwe Mercedes-wagen te parkeren op zijn oprit, geconfronteerd door twee Franssprekende mannen die zijn sleutels wilden afnemen. Hierna ontstond een schermutseling waarbij de auto-eigenaar flinke klappen kreeg. De dieven vluchtten echter weg zonder de Mercedes en vuurden een schot om hun aftocht te verzekeren.

Autodieven Oostduinkerke nog op de vlucht

De politie kwam ter plaatse en hield een buurtonderzoek, maar kon de twee allochtone daders niet vinden. Een sporenonderzoek ter plaatse moet meer informatie blootleggen. Een getuige zag de daders wegrijden en kon een gedeelte van een Franse nummerplaat noteren, zo brengen Focus & WTV.

Eerder deze maand verzette ook een juwelier uit Oostakker zich bij een overval door gewapende allochtonen. Terwijl de overvallers aan de haal gingen met de koopwaren en nog luidkeels overwogen op de handelszaak te beschieten, opende de juwelier zelf het vuur. Een van de dieven verloor hierbij het leven.

ADVERTENTIE