De woordvoerster van het Witte Huis Sarah Sanders is een restaurant uitgezet in Virginia omdat ze voor de Amerikaanse president Donald Trump werkt. De uitbaatster van The Red Hen, Stephanie Wilkinson, beaamde het voorval en gaf enkele redenen. Zo zouden enkele werknemers holebi zijn en wisten ze dat Trump transgenders uit het leger wil. Dat schrijft Reuters.

Sanders tweette over het voorval dat vrijdag plaatsvond: “Haar acties zeggen veel meer over haar, dan over mij. Ik probeer altijd mijn best te doen om mensen met respect te behandelen, ook degenen met wie ik het niet eens ben.” Wilkinson zei dat ze inging op de vraag van haar personeel om Sanders uit het restaurant te zetten. Sanders reageerde volgens Wilkinson rustig op het voorval en vertrok zonder problemen. De stad waar het voorval plaatsvond, Lexington, ligt op zo’n drie uur rijden van de hoofdstad Washington D.C. Het is naar verluidt een blauw bastion van Democraten middenin rood Republikeins gebied.

Wilkinson vindt dat Sanders werkt voor een “inhumane en onethische regering” en snapt niet hoe Sanders het beleid van Trump kan verdedigen. “Ik ben geen fan van confrontatie, maar ik heb een zaak en ik wil dat die goed loopt. Dit voelt als het moment in onze democratie waarin mensen lastige beslissingen moeten maken en dingen moeten doen die ze misschien niet zo leuk vinden om vast te houden aan hun moraal”, aldus de uitbaatster. Het uitzetten van Sanders lokte heel wat beweging uit op sociale media. Er reageerden honderden mensen met steunbetuigingen voor Wilkinson en minstens evenveel die Sanders steunen.

Het is niet de eerste keer dat een werknemer van de regering-Trump ergens geweigerd wordt. Eerder deze week werd minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen verbaal bestookt toen ze zat te eten in een Mexicaans restaurant in Washington D.C. De betogers riepen “schande” en “stop met het scheiden van gezinsleden” tot Nielsen het restaurant na 10 minuten verliet. Een paar dagen daarvoor werd Stephen Miller, een immigratieadviseur, nageroepen in een ander Mexicaans restaurant in de stad door iemand die hem “een fascist” noemde.

Ari Fleischer, voormalig woordvoerder van ex-president George W. Bush, tweette gisteren: “Ik neem aan dat we richting een Amerika gaan met restaurants alleen voor Democraten, wat zal leiden tot restaurants die er alleen zijn voor Republikeinen. Willen de dwazen die Sarah eruit hebben gegooid, en de mensen die hen aanmoedigen, echt dat we dat soort land zijn?”