Vorige week tekenden meer dan 1.000 academici een open brief/petitie voor een ‘humaner’ asiel-en migratiebeleid met laksere regels. De jongerenafdeling van het Vlaams Belang, de Vlaams Belang Jongeren (VBJ), vindt echter dat de linkse geleerden daad bij woord moeten voegen. Tijdens een gefilmde actie deelden de Vlaams Belang Jongeren hun adresplaatsen uit aan de vele illegale migranten die in Brussel zijn verzameld. Voor VBJ zijn immers “1.000 academici = 1.000 opvangplaatsen”. Academici zoals de links-activistische viroloog Marc Van Ranst dreigen er nu mee om klacht in te dienen.

Begin deze maand werd de ‘ontmenselijking’ van migranten aangeklaagd door meer dan 1.000 linksprogressieve academici aan de hand van een petitie. Doorn in het oog voor deze geleerden was onder meer het beleid van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en de onomwonden retoriek van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Maar de Vlaams Belang Jongeren zien deze open brief als “linkse hypocrisie”. Om de academici hiermee te confronteren zochten de rechtse jongeren de woonplaatsen en openbare contactgegevens van al dit academisch personeel op. De informatie werd vervolgens donderdag uitgedeeld aan de vele illegale migranten in en rond het Noordstation en in het Maximiliaanpark in Brussel.

1.000 linkse academici = 1.000 extra opvangplaatsen?

We namen de open brief van een duizendtal linkse academici voor 'meer asielzoekers' ter harte en deelden hun contactgegevens uit aan illegalen in Brussel.Wij laten ons volk niet vervangen! #VlaanderenWeerVanOns #MakeEuropeGreatAgain

Publiée par Vlaams Belang Jongeren sur vendredi 15 juin 2018

“Zielige losers”

Volgens VBJ getuigt de petitie van de honderden academici immers van “een nogal hypocriete houding […]. [Wij] zijn de mening toegedaan dat het makkelijk is om te stellen dat illegalen met alle macht moeten worden geholpen, wanneer je in je veilige academische omgeving blijft zitten”, zo luidt het in de VBJ-persmededeling“[We] vinden dit hypocriet omdat de academici die de petitie ondertekenden niet begaan zijn met […] de gewone Vlaming die dagelijks geconfronteerd wordt met de negatieve gevolgen van de massale instroom van illegale migranten”.

Bepaalde ondertekenaars, zoals de links-activistische viroloog Van Ranst, reageren echter boos en dreigen ermee klacht in te dienen wegens privacy-schendingen: “Denk je nu echt dat iemand van deze groep academici het erg of vervelend vindt om opgebeld te worden door mensen die hulp nodig hebben?”, zo tweet van Ranst. “Totaal niet. [De Vlaams Belang Jongeren] zijn een groepje zielige losers”.

(Lees verder onder de tweet.)

“Vervanging van autochtone bevolking”

Bart Claes, voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren, gebruikte de actie tevens om aan te kaarten dat er onder de huidige regering van premier Charles Michel (MR) nog steeds veel (illegale) migratie plaatsvindt. “Wanneer men kijkt naar de naakte cijfers onder de regering-Michel, waarbij we zien dat er 27.719 asielaanvragen per jaar zijn, wordt een algemene tendens duidelijk”, aldus Claes. “Bijna 1 op 3 sociale woningen gaat naar vreemdelingen, bijna 1 op 2 leeflonen gaat naar niet-Belgen en sinds het aantreden van deze regering hebben 105.165 personen de Belgische nationaliteit verworven. De vervanging van de autochtone bevolking wordt aldus pijnlijk duidelijk.”

De uitspraken rond “de vervanging van de autochtone bevolking” van Claes komen er enkele dagen nadat Vlaams parlementslid Herman De Croo (Open Vld) zich vrolijk leek te maken over de onvermijdbare demografisch-electorale teloorgang van partijen zoals de N-VA. ”Op dit moment is al 70 procent van de kinderen onder de 5 jaar in Antwerpen niet van Belgische afkomst. Met andere woorden: binnen dertien jaar […] zal 70 procent van de kiezers in Antwerpen niet meer van Belgische afkomst zijn”, aldus De Croo. Het gevolg voor De Croo is dan ook duidelijk: “Bye bye, meneer De Wever”.