Vandaag hebben de Amerikaanse president Donald Trump en Kim Jong-un elkaar ontmoet in Singapore. Daarbij ondertekenden zij “een heel belangrijk document”. Volgens Trump zou het nucleaire ontwapeningsproces van Noord-Korea “heel snel beginnen”.

De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hielden vandaag een historische topontmoeting in Singapore. “Veel vooruitgang – echt heel positief. Ik denk beter dan wie dan ook had kunnen verwachten. Echt helemaal top. Wij gaan nu iets ondertekenen”, zei Trump, die ook liet verstaan dat het “nucleaire ontwapeningsproces heel snel zal beginnen”.

“Zeer belangrijk document”

“Vandaag hebben we een historische bijeenkomst gehad, we hebben besloten het verleden achter ons te laten. De wereld zal een grote verandering zien. Ik wil mijn dank betuigen aan president Trump voor het feit dat hij deze bijeenkomst heeft laten plaatsvinden”, aldus Kim.

Het is nog niet duidelijk wat voor document de twee hebben ondertekend. Trump had het over een “zeer belangrijk document, een vrij uitgebreid document”. “Hier is veel goodwill in gestoken, veel werk, veel voorbereiding. We zijn erg trots op wat er vandaag is gebeurd”, zei de Amerikaanse president.

Kim naar het Witte Huis?

Tromp zei dat de relatie tussen de wereld en Noord-Korea zou veranderen in het licht van de overeenkomst. “Het wordt een heel andere situatie dan in het verleden”, aldus Trump. “We gaan een heel groot en zeer gevaarlijk probleem voor de wereld oplossen.”

Trump benadrukte ook de “sterke band” tussen hemzelf en Kim. “Ik wil voorzitter Kim bedanken, we hebben vandaag veel tijd met elkaar doorgebracht, een zeer intensieve tijd”, zei Trump. Toen Trump gevraagd werd of hij Kim op het Witte Huis zou uitnodigen, antwoordde hij: “Absoluut.”