De federale politie dreigt met juridische stappen ten aanzien van het Vlaams Belang. Dit na een Facebookpost van de rechtse partij naar aanleiding van de terreuraanslag in Luik. “Genoeg is genoeg”, postte de partij samen met een afbeelding waarop stond geschreven: “Stop Ramadanterreur! – Respect voor onze politie”. Maar dat schoot bij de politie in het verkeerde keelgat, want het officiële politielogo werd gebruikt in de Facebookupdate.

“De federale politie wenst u er op te wijzen dat elk gebruik van het logo door een derde zonder toestemming van de politie verboden is en elk niet-overeenkomstig gebruik van het politielogo niet is toegestaan”, zo stuurde de geverifieerde Twitter-account van de Federale Politie naar het Vlaams Belang. “Als merkhouder [zijn we] genoodzaakt tegen elk (zelfs gedeeltelijk) onrechtmatig gebruik van het logo door derden op te treden om het recht op het merk te beschermen. Ik verzoek u dan ook met aandrang elk gebruik van het politielogo onmiddellijk te staken”.

“Betreurenswaardig dat wie politie steunt, wordt aangepakt”

Het Vlaams Belang betreurt de politiecommunicatie. “Na de noodlottige gebeurtenis van 29 mei zou men denken dat men andere katten te geselen heeft”, zo stelt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Wij zijn en blijven de partij die aan de kant staat van de hoeders van onze veiligheid. Meer dan ooit bewijzen de feiten in Luik dat zij de helden zijn van onze samenleving. Het is betreurenswaardig dat net diegenen die hen een hart onder de riem willen steken, worden aangepakt.”

De rechtsnationalistische partij communiceert verder dat de Facebookpost, die nagenoeg 3.000 ‘likes’ verkreeg en 1.331 keer werd gedeeld tot nu, online zal blijven en dus niet zal worden verwijderd zoals de politie verzoekt. Dit “uit respect voor de meer dan 30.000 agenten, die dagelijks hun leven op het spel zetten voor onze veiligheid.”

ADVERTENTIE