In Gent is maandagavond een man van Afrikaanse origine neergeschoten door de politie na een achtervolging. De verdachte zou mogelijk een vrouw hebben gegijzeld. Hij werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis, zo brengen HLN & BELGA.

Getuigen hoorden gisterenavond twee schoten in Nieuw-Gent. Wat later bleek een man te zijn neergeschoten door de politie. Mogelijk gijzelde de man – van Afrikaanse afkomst – een vrouw. De verdachte werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Gisterenavond laat was de man nog steeds in levensgevaar. Het parket onderzoekt nu de precieze omstandigheden van het schietincident aan de Zwijnaardsesteenweg. Men vermoedt dat het ging om een incident dat al elders aanving. De politie kreeg immers reeds enkele meldingen binnen alvorens het schietincident.

Ging het om een gijzeling in Gent?

“Bij het schietincident is één persoon levensgevaarlijk gewond”, vertelt parketwoordvoerster An Schoonjans tegenover Het Laatste Nieuws“De precieze omstandigheden worden onderzocht. Zoals de standaardprocedure voorziet, worden twee onderzoeken gevoerd. Eén naar de feiten die aanleiding hebben gegeven door de tussenkomst van de politie, en één naar het schietincident zelf.” Het Comité P kwam ter plaatse om te onderzoeken of de twee schoten wel binnen het wettelijk kader afgevuurd werden, maar politie en parket wensten echter geen pottenkijkers. De volledige scène werd afgeschermd.

Naar de exacte feiten blijft het dus gissen. Vermoedelijk gijzelde een man van Afrikaanse afkomst een vrouw en werd op hem gevuurd toen hij uit de auto stapte. Bij de schietpartij werd namelijk een autoruit verbrijzeld. De gijzeling kan evenwel niet bevestigd worden. Wel is het volgens Het Laatste Nieuws zeker dat een blonde vrouw achter het stuur zat, deze zou het mogelijke slachtoffer van de gijzeling kunnen zijn. Ook de exacte identiteit van de verdachte blijft uit.