In Duitsland heeft een Bulgaarse jongerenbende een tienermeisje van 13 verkracht. Het is het zoveelste misdaadschandaal in Duitsland met migranten. Eerder werd de Duitse Susunna (14) verkracht en gewurgd en niet veel hierna werd de 15-jarige Elena doodgestoken.

In Velbert, Duitsland is opnieuw een spraakmakende misdaadzaak met migranten boven water gekomen. Dit maal gaat het om een groepsverkrachting door een bende Bulgaarse jongemannen. Ze hebben hun misdaad gefilmd met hun GSM, zo blijkt uit verslaggeving van onder meer Der Spiegel nadat een lokale krant het nieuws eerst bracht. Het is de zoveelste zaak in korte tijd die hevige ophef veroorzaakt in Duitsland.

Vrouw kon tussenbeide komen

De feiten dateren van 21 april, zo vertelt de woordvoerder van de openbare aanklager in Wuppertal. Het nieuws werd pas nu ontsloten om het getraumatiseerde kind-slachtoffer te beschermen.

Justitie liet weten dat het meisje en haar vriendinnen eerst – enkel verbaal – werden lastiggevallen in een openluchtzwembad. Maar op weg naar huis sleurden de Bulgaren het meisje in een bos en werd het slachtoffer meerdere malen verkracht. De daders filmden hun daad. Pas toen een vrouw toevallig passeerde kon het meisje gered worden. De getuige moest het slachtoffer fysiek redden van haar verkrachters. De daders sloegen op de vlucht nadat de politie werd verwittigd.

Daders zijn opnieuw migranten

6 van de 8 daders konden reeds gevat worden. Twee anderen zijn nog voortvluchtig. Het betreft Bulgaren die net als het slachtoffer woonachtig zijn in Velbert. “De bewijslast laat weinig twijfel bestaan, want de daders hebben het misdrijf gefilmd met een mobiele telefoon”, zo laat de woordvoerder van de openbare aanklager weten.

Het nieuws over de verkrachting komt aan het licht slechts enkele dagen nadat Duitsland werd opgeschrikt door de moord op de 14-jarige Susanna Feldman uit Wiesbaden vorige week. Een Irakese asielzoeker genaamd Ali Bashar (20) bekende inmiddels hiervoor. En eerder deze week werd dan weer de 14-jarige Elena doodgestoken in Viersen, niet ver over de Nederlands-Duitse grens. Een Turkse verdachte is hiervoor aangehouden.

(Lees verder onder de tweet.)

In tevens twee eerdere omstreden moordzaken naast deze van Elena en Susanna waren migranten betrokken. Zo werd eind 2016 de 19-jarige Maria Ladenburger, de dochter van een hoge EU-functionaris, in het Duitse Freiburg verkracht en voor dood achter gelaten toen ze ‘s nachts met de fiets op weg was naar huis. Ze werd door een Afghaanse vluchteling van haar haar fiets getrokken, verkracht, gewurgd en vervolgens bewusteloos gedumpt in een nabijgelegen rivier. Daar verdronk ze. De zaken zorgen voor grote commotie in Duitsland, dat reeds een nationaal trauma opliep na de grootschalige reeks aanrandingen door allochtonen in onder meer Keulen tijdens de nieuwjaarsnacht van 2015-2016.

ADVERTENTIE