Duitsland blijft in shock. Luttele dagen nadat een Iraakse vluchteling werd aangehouden voor de moord op Susanna (14) uit het Duitse Wiesbaden, is opnieuw een tienermeisje om het leven gebracht. Ook dit maal is de hoofdverdachte een migrant. Een Turk van 25 wordt ondervraagd nadat hij eerder kon ontkomen tijdens een klopjacht.

De feiten speelden zich af in Viersen, net over de Nederlandse grens nabij Venlo. Een meisje van 15, genaamd Elena en van Roemeense afkomst, werd maandag neergestoken en overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen, zo weet onder meer Zeit Online.

Alle hulp tevergeefs voor 15-jarig meisje

Een dakloze zou het met bloed besmeurde meisje nog proberen hebben redden voordat de ingelichte hulpdiensten ter plaatse kwamen en het meisje naar het ziekenhuis brachten. Tijdens een hierop volgende politiecontrole vluchtte een jonge man, maar hij gaf zich hierna in de vroege avond aan bij de politie. De man is een bekende bij de autoriteiten. Zijn mogelijke medeplichtigheid aan de moord wordt nu onderzocht.

De moord vond plaats enkele dagen nadat Duitsland werd opgeschrikt door de moord op de 14-jarige Susanna uit Wiesbaden vorige week. Deze tiener kwam na een avond uitgaan niet thuis. Nadat de politie eerst dacht dat het meisje simpelweg was weggelopen van thuis, bleek ze later verkracht en vermoord te zijn. Een Irakese asielzoeker genaamd Ali Bashar (20) bekende inmiddels.

(Lees verder onder de tweet.)

Getraumatiseerd Duitsland

In tevens twee eerdere moordzaken naast deze van Elena en Susanna waren migranten betrokken. Zo werd eind 2016 de 19-jarige Maria Ladenburger, de dochter van een hoge EU-functionaris, in het Duitse Freiburg verkracht en voor dood achter gelaten toen ze ‘s nachts met de fiets op weg was naar huis. Ze werd door een Afghaanse vluchteling van haar haar fiets getrokken, verkracht, gewurgd en vervolgens bewusteloos gedumpt in een nabijgelegen rivier. Daar verdronk ze.

Ook deze zaak zorgt voor veel commotie in Duitsland, dat reeds een nationaal trauma opliep na de grootschalige reeks aanrandingen door allochtonen in onder meer Keulen tijdens de nieuwjaarsnacht van 2015-2016.

ADVERTENTIE