In een interview heeft de Britse zanger Morrissey – voormalig frontman van ‘The Smiths’ – zijn steun uitgesproken voor de partij ‘For Britain’ – een afscheiding van UKIP -. Daarnaast hekelt hij het gebruik van het label “racist” om mensen het zwijgen op te leggen. Ook noemt Morrissey de behandeling van de rechtse en islamkritische burgerjournalist Tommy Robinson “schokkend”.

De Britse zanger Morrissey – voormalig frontman van ‘The Smiths’ – werd in een interview gevraagd of hij nog hoop heeft in de Britse politiek. Daarop sprak hij zijn steun uit voor ‘For Britain’, een islamkritische afscheidingspartij van UKIP. “Ik volg een nieuwe partij die For Britain heet, onder leiding van Anne Marie Waters, aldus Morrissey. “Het is de eerste keer in mijn leven dat ik voor een politieke partij zal stemmen. Eindelijk heb ik hoop. De constante wisseling van Tory-Labour-Tory-Labour vind ik zinloos.”

“Kinderlijke ‘racisme’-beschuldigingen”

Daarop hekelt hij ook het te pas en te onpas gebruik van het label “racist” door het politiek-correcte establishment om mensen de mond te snoeren. “For Britain heeft geen steun van de media gekregen en werd zelfs afgedaan met de gebruikelijke kinderlijke ‘racisme’-beschuldiging. Ik denk niet dat het woord ‘racist’ meer betekenis heeft dan te zeggen ‘je bent het niet met mij eens, dus je bent een racist'”, zegt de zanger. “Mensen kunnen volkomen dom zijn.”

Anne Marie Waters zoekt een open discussie over alle aspecten van het moderne Groot-Brittannië, terwijl andere partijen geen uiteenlopende meningen toestaan”, zegt Morrissey. “Ze is als een humane versie van Thatcher … als zoiets zou kunnen bestaan. Ze is absoluut leiderschap, ze leest niet voor uit een script, ze gelooft in Brits erfgoed, vrijheid van meningsuiting, en ze wil dat iedereen in het Verenigd Koninkrijk onder dezelfde wet leeft.”

“Schokkende behandeling Tommy Robinson”

Morrissey maakt zich naar eigen zeggen zorgen over de teloorgang van de vrijheid van meningsuiting in het Verenigd Koninkrijk. Hij noemt daarbij als voorbeeld “de schokkende behandeling van Tommy Robinson. “Het is heel duidelijk dat Labour of de Tories niet geloven in de vrijheid van meningsuiting… Ik bedoel, kijk eens naar de schokkende behandeling van Tommy Robinson, aldus Morrissey.

De rechtse en islamkritische burgerjournalist Tommy Robinson werd opgepakt nadat hij buiten de rechtszaal verslag uitbracht van het proces van een Pakistaanse ‘grooming bende’. Hij werd daarbij veroordeeld tot dertien maanden cel.

“Ik weet dat de media Anne Marie Waters niet willen en dat ze haar proberen te belasteren, maar ze hebben het mis en ze moeten haar een kans geven, en ze moeten ophouden mensen die een open debat willen als ‘racistisch’ te beschuldigen”, besluit de zanger. “Zoals ik al eerder zei, is links rechts geworden en rechts links – een complete omschakeling, en dit is een zeer ongelukkig modern Groot-Brittannië.”

Kritiek op Merkel

Het Britse rockidool heeft in het verleden wel vaker kritiek geuit op de islam, de massamigratie en het multiculturalisme. Zo haalde hij vorig jaar in een interview met het Duitse tijdschrift Der Spiegel uit naar de Duitse bondskanselier Angela Merkel en zei: “Ik wil een Duits Duitsland en een Frans Frankrijk.”

“Als je alles multicultureel wilt maken, zal je op het einde van de rit helemaal geen cultuur meer hebben”, aldus Morissey. “Alle Europese landen hebben vele jaren gevochten voor hun cultuur, en dat wordt nu allemaal weggegooid. Ik vind dat spijtig. Ik vind het spijtig dat Berlijn de verkrachtingshoofdstad geworden is door de open grenzen.”