Een migrant heeft drie dagen lang een meisje (19) met een mentale beperking verkracht. De dader, de dertig-jarige Karim, wilde het meisje zwanger maken om zo permanent in België te kunnen blijven, zo brengt La Dernière Heure. De mentale leeftijd van het slachtoffer wordt door deskundigen op 7-8 jaar geschat. De man is nu veroordeeld tot 4 jaar celstraf. 

De feiten dateren van 2014. Karim (30) werd België uitgezet en mocht ons land gedurende 6 jaar niet betreden. Om dit echter te verhinderen verkrachte hij in Luik een mentaal gehandicapt meisje van 19 jaar. Karim trof haar aan bij een gemeenschappelijke kennis en nam haar mee naar een kraakpand. Daar verkrachtte hij haar drie dagen lang tot bloedens toe en met behulp van slaappillen. De moeder van het slachtoffer stelt dat de bedoeling was om Karims verblijf te kunnen regulariseren. Karim verhinderde het slachtoffer om de morning-after-pil te nemen en liet haar een zwangerschapstest ondergaan.

Dader was op hoogte van kwetsbaarheid slachtoffer

Tijdens zijn ondervraging gaf de verdachte toe dat hij wist dat het meisje een mentale beperking had. Hij duidde echter de gemeenschappelijke kennis aan als de verkrachter van het meisje omdat “men hem koste wat kost in de gevangenis wilde stoppen”.

De getuigenis van het slachtoffer, die eerder al eens door iemand anders werd verkracht, was echter ondubbelzinnig en duidelijk: “Ik had geen keuze omdat hij me anders zou slaan, hij trok hardhandig aan mijn haren”. Karim is nu veroordeeld tot vier jaar celstraf.

Ophef

Op sociale media veroorzaakt de zaak veel controverse, vooral bij de politieke rechterkant. “Hoe gaat de linkerzijde dit oplossen? Word het of ?”, tweet een Twitter-gebruiker. Dries Van Langenhove, oprichter van Schild & Vrienden, gebruikt ook ironisch de hashtag ‘#OokMensen’.

(Lees verder onder de tweet.)

Dat is referentie aan de hashtag die UGent-rector Rik Van de Walle gebruikte bij zijn open brief ten bate van een permanente verblijfsvergunning voor de familie van Mawda. Dit Iraaks-Koerdisch migrantenkind kwam vorige maand om tijdens een politie-achtervolging met mensensmokkelaars. Ook de andere Belgische universiteitsrectoren ondertekenden de brief. Eind vorige week schreven 1.000 Belgische academici dan weer een opiniestuk tegen de ‘ontmenselijking’ van migranten.

Momenteel is er ook veel ophef in Duitsland rond een gelijkaardige zaak. Een Irakese asielzoeker, genaamd Ali Bashar, wordt ervan verdacht om de 14-jarige Susanna te hebben verkracht en gedood. De dader – die reeds bekende – vluchtte eerst naar Irak, maar werd uitgeleverd op verzoek van de Duitse politie.