Nadat Sana Cheema, een jonge Italiaanse vrouw met Pakistaanse roots, weigerde toe te stemmen in een gearrangeerd huwelijk werd ze door haar vader, haar broer en haar nonkel vermoord. De familie beweerde dat een ziekte haar fataal werd, maar op vraag van Sana’s vrienden werd uiteindelijk toch een autopsie uitgevoerd. 

De 25-jarige Sana Cheema, een jonge Italiaanse vrouw van Pakistaanse origine, vertrok eind januari voor enkele weken naar Pakistan, waar haar familie nog verbleef. Toen ze in Pakistan arriveerde, bleek dat de familie van Sana haar wilde trouwen met een man uit dezelfde regio. “Hij (haar vader, red.) toonde foto’s van jongemannen uit Mangowal, maar ze wilde niet trouwen met iemand in Pakistan”, verklaarden haar vrienden.

“Onrespectvol”

Sana had immers al een relatie met een jongen in Italië, die net als haar in het Noord-Italiaanse Brescia woonde. Haar familie beschouwde die relatie echter als “onrespectvol” en kon naar verluidt niet verkroppen dat Sana weigerde te trouwen met een jongen in Pakistan. De vader van Sana wilde niet dat ze ooit nog terugkeerde naar Italië en besloot haar te vermoorden. Hij wurgde haar, en kreeg daarbij hulp van zijn zoon en broer.

De familie beweerde dat Sana omkwam door een ziekte, en haar lichaam werd inderhaast begraven. De Italiaanse vrienden van Sana vermoedden dat er kwaad opzet in het spel was en riepen via de Italiaanse autoriteiten op de doodsoorzaak van de jonge vrouw te onderzoeken. Er werd een autopsie uitgevoerd op het lichaam waaruit bleek dat de jonge vrouw niet kwam te overlijden door een ziekte, maar door wurging.

Door middel van DNA-onderzoek werd aangetoond dat haar vader Mustafa Ghulam, haar broer Adnan en haar nonkel Mazhar Iqbal achter de moord zaten. Ze werden gearresteerd. De vader van Sana zou de moord intussen bekend hebben.

ADVERTENTIE