In Keulen werd gisteren een 29-jarige Tunesiër opgepakt die een islamitische terreuraanslag wilde plegen met het dodelijke gif ricine.

Sief Allah H. – getrouwd en met vier kinderen – had het gif gedurende de afgelopen maanden geproduceerd. Het werd teruggevonden in zijn appartement in Keulen. Volgens de Duitse aanklagers wilden hij een aanslag met het “biologische wapen” plegen op Duits grondgebied.

(Lees verder onder de tweet.)

Ricinebom

De man zou bovendien materiaal hebben gekocht om bommen mee te bouwen. “Er is sterke verdenking dat hij bewust chemische wapens had gemaakt. Daarnaast wordt hij geconfronteerd met de aanvankelijke verdenking van het voorbereiden van een ernstige daad van gewelddadige subversie tegen de staat”, aldus de aanklagers.

Hij zou met behulp van een handleiding, die door Islamitische Staat op internet gepost werd, de ricinebom hebben geprobeerd te maken. Bovendien zou een deel van het gif verdwenen zijn.

ADVERTENTIE