De politie in Brugge is gestart met een nieuw onderzoek naar een vechtpartij. Dinsdag deelde het rechtsnationalistische Vlaams Belang een filmpje van het gevecht op haar Facebookpagina. Sinds de tienerbende van ‘de Zehbi’s’ eind vorig jaar heel wat onrust veroorzaakte in en rond het treinstation van Brugge, is men bij de ordediensten extra op de hoede.

Vorige week vond een hevige vechtpartij plaats op het stationsplein in Brugge. Op beelden is te zien hoe allochtone jongemannen elkaar fel schoppen en slaan. Dinsdag postte Vlaams Belang een video van de vechtpartij: “Deze bendes vechten het uit aan het station van Brugge. Overal in ons land worden we geconfronteerd met de horror van de multiculturele samenleving”, zo luidde het in de update van de partij. “Stop immigratie! Vlaanderen weer van ons! (Deel gerust deze video om dit gespuis op te sporen!)”

Politie Brugge neemt feiten ernstig

Die oproep om te delen werd door heel wat mensen ter harte genomen. De video werd meer dan 300.000 keren bekeken en werd nagenoeg 6.000 maal gedeeld. De feiten dateren van begin vorige week. Omstaanders verwittigden toen de politie, maar de allochtone vechtersbazen konden ontkomen bij aankomst van de politie.

De politie neemt in ieder geval de feiten ernstig, zo brengt Het Laatste Nieuws. Men vreest immers kopieergedrag. Vorig jaar kon de meisjesbende genaamd ‘Zehbi’s’ enkele dagen lang het Brugse nieuws domineren met enkele vechtfilmpjes. Een aantal maanden hiervoor schiep nog een andere vechtbende genaamd de ‘Lupogang’ onrust in Brugge.

ADVERTENTIE