Binnenkort maakt iedereen aanspraak op een bedrijfswagen bij de openbare omroep. Dat is een gevolg van een nieuw wagenbeleid bij het mediabedrijf. Het omstreden nieuws dreef naar boven na verslaggeving door De Morgen. Ondanks dat de VRT thans meer dan 2.000 personeelsleden telt die samen met ‘slechts’ 230 bedrijfswagens rijden, denkt de omroep dat het nieuwe plan zal leiden tot een ‘vergroening van het wapenpark’.

Vandaag telt de VRT een 230-tal bedrijfswagens. Deze zijn voorbehouden voor directieleden, het middenkader, technici die veel op verplaatsing moeten werken en enkele schermgezichten. Maar deze situatie is te exclusief, zo moet men gedacht hebben bij de VRT. Binnenkort zal iedereen bij de openbare omroep aanspraak kunnen maken op een bedrijfswagen. De Raad van Bestuur zette maandag het licht op groen voor een nieuw wagenbeleid dat dit mogelijk maakt.

Een groen plan volgens de VRT

Volgens de VRT past het nieuwe plan in de ambitie om mobiliteit te vergroenen. De VRT-bedrijfswagens moeten immers een ecoscore van minstens 68 halen, hetgeen betekent dat personeelsleden geen dieselwagens kunnen verkrijgen. De benzine-, hybride- of elektrische wagens kunnen dan ingeruild worden voor een stuk van het brutoloon.

“Een aanzienlijk deel van onze personeelsleden werkt op onregelmatige uren of moet vaak de baan op”, zo licht VRT-woordvoerder Bob Vermeir het nieuwe wagenplan toe in De Morgen. “Nu doen ze dat met hun eigen wagen, die in de praktijk vaak een vervuilende dieselwagen is. Dit plan geeft hen de kans die vervuilende auto in te ruilen voor een groener exemplaar.” 

Kritiek

Daar is echter niet iedereen mee akkoord. Verschillende economen en mobiliteitsspecialisten hebben reeds gewezen op de nefaste impact van de huidige Belgische fiscale bedrijfswagenregeling op zowel files als leefmilieu. Daarom probeert de huidige regering dan ook het aantal bedrijfswagens te doen verkleinen door ze te laten inruilen door werknemers voor meer nettoloon. Dat de VRT de omgekeerde beweging organiseert schiet dan ook bij velen in het verkeerde keelgat.

“Wie een auto voor de deur heeft staan zal minder snel de stap naar het openbaar vervoer of de fiets zetten. Net nu we de komende jaren naar een nieuw gebouw verhuizen waarbij fors in de parkeerplaatsen wordt gesnoeid, is dit absoluut een verkeerd signaal”, zo vindt vakbondsvrouw Michelle Graus van het socialistische ACOD. “Enkel de nieuwe salariswagens moeten [overigens] aan die strenge milieunormen voldoen. Voor de salariswagens die nu al rondrijden verandert er niets. Zelfs de tankkaart blijft behouden.”

(Lees verder onder de tweet.)

Ook Vlaams parlementslid Bart Caron (Groen) bekritiseert het plan: “Het op deze manier promoten van de auto valt in deze tijden gewoon niet uit te leggen.” Caron vermoedt een goedkoop motief om de loonkosten te drukken. De openbare omroep mag immers maximaal 43,5 procent van haar budget aan loonkosten uitgeven en liet vorige week tijdens de jaarverslagvoorstelling optekenen dat dit lastig wordt. “Door op deze manier in de brutolonen te snoeien wordt dat een stuk makkelijker”, aldus nog Caron in De Morgen. De VRT ontkent echter deze verborgen motivatie.