Dyab Abou Jahjah (Be.One) heeft opnieuw scherp uitgehaald naar N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever. Volgens Abou Jahjah is De Wever “een fooraap die danst op lijken”. Zo zou De Wever dansen op de lijken van Turken, migranten, vluchtelingen en Palestijnse kinderen. “Je mag een idioot en een fooraap zijn. Maar je doet dat altijd dansend op de lijken van onschuldige mensen.”

Nadat Abou Jahjah bij De Standaard – waar Abou Jahjah columns voor schreef – op straat werd gezet na een nieuwe antisemitische tweet, besloot hij zijn politieke carrière nieuw leven in te blazen. Samen met ex-sp.a’er Ahmet Koç richtte hij een ‘migrantenpartij’ op, maar niet veel later zette Abou Jahjah Ahmet Koç al uit de partij. “We gaan uiteen omwille van ideologische verschillen”, klonk het toen. Abou Jahjah borg zijn politieke dromen niet op, en zal dit najaar met zijn partij Be.One opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Ook als actief politicus laat Abou Jahjah het niet na om soms fors uit te halen naar andere politici of partijen. Hij steekt daarbij zijn afkeer jegens N-VA en partijvoorzitter niet onder stoelen of banken. Zo noemde hij N-VA-voozitter Bart De Wever enkele weken geleden nog een “führer” en “zionistenknecht”. Volgens Abou Jahjah is De Wever tevens verantwoordelijk voor de dood van de Koerdische peuter Mawda.

“Fooraap dansend op lijken”

Gisteren haalde Abou Jahjah opnieuw uit naar De Wever, nadat die laatste aanwezig was op een iftarmaaltijd in Antwerpen. “Hebben jullie Bart De Wever gezien bij de iftar van de Gülenisten?”, zo steekt Abou Jahjah van wal. “Met zijn fooraap-attitude. Die man vindt dat hij grappig is hé. We hebben hem ook al gezien met een panda-outfit, met een keppeltje, enzovoort. Hij houdt van zich te verkleden en de fooraap uit te hangen”, klinkt het.

Volgens Abou Jahjah doet De Wever dat echter “dansend op de lijken van slachtoffers van terroristen”. De organisatoren van de iftar, koepelorganisatie Fedactio, zouden immers een “sekte” van Gülenisten zijn, zo stelt Abou Jahjah. Zij zouden 240 Turken vermoord hebben tijdens de coup in Turkije, klinkt het. Door zijn aanwezigheid zou De Wever daarom dansen op hun lijken. “Dan hang je de fooraap uit, dansend op de lijken van die 240 Turken dat zij vermoord hebben.”

Daarnaast zou De Wever ook dansen op de lijken van migranten en vluchtelingen, aldus Abou Jahjah. “Als je de fooraap uithangt in een pandasuit en begint te praten over immigratiepolitiek enzovoort, dan hang je de fooraap uit op de lijken van migranten en vluchtelingen, die jouw geliefde Theo Francken wil terugduwen in de zee, of in concentratiekampen op zijn Australisch model.” Daarbij verwijst hij naar het voorstel van staatssecretaris Francken om bootvluchtelingen op te vangen in kampen in Afrika.

Tot slot hangt De Wever volgens Abou Jahjah ook nog de fooraap uit op de lijken van Palestijnse kinderen. “Wanneer je probeert de religieus-tolerant uit te hangen met je kippa bij de synagoge bij de pro-zionisten, dan hang je de fooraap uit op de lijken van Palestijnse kinderen die die terroristen in Palestina hebben vermoorden”, stelt Jahjah. “Je mag een idioot zijn, je mag een fooraap zijn van mij. Maar je doet dat altijd dansend op de lijken van onschuldige mensen”, besluit hij.

Bart De Wever doet zijn best, draagt zelfs een ottomaanse hoedje bij een Iftaar en Dyab Abou Jahjah is nog niet tevreden… waarom? Bekijk de video..

Publiée par Be.One sur dimanche 10 juin 2018