200 migranten bestormen Kroatische grens

0
3665

Zo’n 200 migranten hebben begin vorige week geprobeerd de Kroatische grens over te steken. Uiteindelijk werden zij met traangas teruggedreven door de Kroatische ordediensten. Ondertussen neemt het aantal migranten in de Balkan terug toe.

Op beelden is te zien hoe zo’n 200 migranten de Kroatische grens nabij Maljevac proberen over te steken terwijl sommigen onder hen “Allahoe Akbar” roepen. Ook is te horen hoe zij “geen Kroatië, Duitsland” en “werken, gaan werken” roepen. Met behulp van boomstammen en takken proberen de hoofdzakelijk mannelijke migranten een beekje over te steken. Uiteindelijk werden ze met traangas teruggedreven door de Kroatische ordediensten.

Aantal migranten in Balkan neemt toe

Terwijl de nieuwe Italiaanse regering een strenger migratiebeleid hanteert ten aanzien van ngo-schepen op de Middellandse Zee, lijkt er een sinds midden juni een nieuwe migratiegolf op gang gekomen te zijn.

Volgens het Rode Kruis gaat het om “duizenden migranten die momenteel op weg zijn door de Balkan”. Naar alle waarschijnlijkheid zal dat aantal nog toenemen. Alleen al in Bosnië bevinden zich momenteel zo’n 6.500 asielzoekers, in 2017 waren dit er maar 750.