Er vielen één doden en twee zwaargewonden toen drie met messen en geweren bewapende Egyptische mannen sjiitische moskeegangers in Durban, Zuid-Afrika, aanvielen. De moskee werd door het drietal in brand gestoken.

Drie met messen en geweren bewapende mannen hebben de keel overgesneden van drie sjiitische moskeegangers in de buurt van Durban, in Zuid-Afrika. Een van de slachtoffers zou uit het raam van het gebouw, dat in brand was gestoken, zijn gesprongen.

“Daders Egyptische mannen”

“Een van de drie is net op weg naar naar het ziekenhuis overleden. De andere twee bevinden zich in kritieke toestand”, zei Prem Balram, woordvoerder voor ‘Reaction Unit SA’, een private nooddienst. Volgens hem zijn de verdachten in een witte auto weggevlucht. “De verdachten waren Egyptische mannen. De lokale bevolking hier identificeerde hen”, aldus Balram.

Volgens de politie gingen de drie onbekenden de moskee na het middaggebed binnen, waarna zij de mensen aanvielen. Ook werd op verschillende plaatsen in de moskee brand gesticht, alvorens de daders wegvluchtten.

(Lees verder onder de tweet)

De politie voert nu onderzoek naar het motief van de daders. “Het motief van de aanval op drie mensen is onbekend in dit stadium”, luidt het in verklaring van de politie. Aangezien het om een sjiitische moskee gaat en aangezien de moskee in 2013 al eens het doelwit was van een aanslag, lijkt het om sektarisch geweld te gaan.