De 24-jarige Afghaanse vluchteling F.K. heeft een werkstraf van 120 uur gekregen voor de aanranding van een 19-jarig meisje in Brugge. Het openbaar ministerie vorderde een effectieve celstraf van 2 jaar, maar daar ging de rechter niet op in. De advocaat van de Afghaan pleitte dat de man zich goed geïntegreerd heeft in België, waardoor hij een milde straf kreeg.

Op 11 maart 2018 sprak de Afghaan F.K. in gebrekkig Engels een 19-jarig meisje aan in de Brugse uitgaansbuurt. Het meisje probeerde weg te gaan, maar de Afghaan bleef zijn slachtoffer volgen en duwde haar vervolgens tegen een muur, waar hij haar aanrandde. De man gleed met zijn handen onder de T-shirt en de beha van het meisje en betastte haar borsten.

Goed geïntegreerd

De Afghaan vluchtte weg, maar kon door middel van camerabeelden geïdentificeerd worden. Bij een huiszoeking in de woning van de man werden exact dezelfde kleren aangetroffen als die op de camerabeelden te zien waren. De man bekende vervolgens dat hij het meisje had aangerand, maar stelde dat hij zich verder niets van de feiten kon herinneren.

Volgens de advocaat van de Afghaan is de man als vluchteling goed geïntegreerd in België.  “Hij heeft vast werk en volgde al een cursus Nederlands”, pleitte hij. Daarnaast had de man tot op heden een blanco strafblad, waardoor de advocaat een mildere straf vroeg dan de 2 jaar effectieve gevangenisstraf die het openbaar ministerie had gevorderd.

De rechter ging mee in het verhaal van de advocaat en legde geen celstraf op. De Afghaanse man komt er vanaf met een werkstraf van 120 uur.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/