Zaterdagavond werden in Antwerpen een vader en zoon in elkaar geslagen door een tiental allochtonen nadat ze alcohol hadden meegebracht naar een terras van een halal-pitazaak. Ze werden bekogeld met stoelen en kregen rake klappen. Beide mannen moesten afgevoerd worden naar het ziekenhuis. De vader liep een beenbreuk op, de zoon ernstige hoofdwonden.

Twee mannen, een vader samen met zijn zoon, zaten afgelopen zaterdagavond alcohol te drinken op het terras van een pitazaak op de Rooseveltplaats in Antwerpen. De mannen waren onder invloed en zouden drank meegebracht hebben van een andere zaak. De uitbater sprak de twee mannen daarop aan, aangezien er geen alcohol verkocht wordt in de pitazaak, waarna er een stevige vechtpartij ontstond.

Bekogeld met stoelen

Het ontstaan van de vechtpartij is niet te zien op de gemaakte videobeelden. Wel is te zien hoe de vader samen met zijn zoon proberen weg te lopen van een tiental woeste allochtone klanten. De vader en zoon worden onder andere bekogeld met stoelen en krijgen rake vuistslagen en trappen te verwerken. De zoon probeert zijn vader te beschermen terwijl die op de grond ligt en verschillende stoelen tegen zich krijgt, maar loopt daarbij zelf zware hoofdwonden op.

De vader moest samen met zijn zoon afgevoerd worden naar het ziekenhuis met ernstige verwondingen. Zijn zoon liep zware hoofdwonden op, de vader een beenbreuk. “De twee mannen werden uiteindelijk afgevoerd naar het ziekenhuis met verwondingen. Een van hen liep ook een beenbreuk op, dus de gevolgen zijn wel serieus te noemen”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

(Lees verder onder de video.)

Het ontstaan van de vechtpartij werd niet gefilmd. Het is dus ook niet duidelijk wie de eerste slag gaf of wat de precieze aanleiding was van de ernstige escalatie. Volgens Gazet van Antwerpen waren het de klanten die de eerste slag gaven, maar dat wil de politie niet bevestigen. “Daarover oordelen is de taak van de rechtbank.”