De man die afgelopen zaterdag samen met zijn zoon in elkaar werd geslagen nadat hij een blikje bier meebracht naar het terras van een halal-pitazaak, getuigt op Twitter aan de zijde van Filip Dewinter over het voorval. Hij liep een breuk en verschillende kneuzingen op. Dewinter zette zijn slogan “Crimigranten buiten” kracht bij.

Afgelopen zaterdagavond werden een vader en zoon in Antwerpen in elkaar geslagen door een tiental allochtonen nadat ze alcohol hadden meegebracht naar het terras van een halal-pitazaak. Op de videobeelden is onder meer te zien hoe de mannen bekogeld worden met stoelen en rake klappen krijgen. De zoon probeerde zijn vader te beschermen, maar liep daarbij ernstige hoofdwonden op. Beide mannen moesten afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

(Lees verder onder de video.)

Bijl, baar en stoelen

Op Twitter getuigt de vader – genaamd Eddy – aan de zijde van Filip Dewinter, lijsttrekker voor Vlaams Belang Antwerpen, over de vechtpartij waarin hij plots terechtkwam. “Dit is Eddy, 62 jaar en bruggepensioneerde en Antwerpenaar”, zo steekt Dewinter van wal in het filmpje. “Hij werd zaterdag brutaal in elkaar geslagen door een tiental islamitische allochtonen toen hij een broodje wou eten op het terras halal-pittazaak.” Vervolgens geeft hij het woord aan Eddy.

“Mijn zoon en ik kwamen daar aan en zetten een blikje bier op tafel. De eigenaar van die zaak kwam toen naar ons om te zeggen dat we dat daar niet mochten drinken omdat het een halalzaak is. Intussen kwamen er zo’n 10-15 andere mannen op ons af en die hebben ons in elkaar geslagen met een bijl en met een baar die ze op mijn zoon zijn hoofd sloegen. Dan zijn we vertrokken en zijn ze met stoelen beginnen slaan.”

De man liep ernstige verwondingen op bij de vechtpartij. “Mijn arm is gebroken. Ik heb overal schaafwonden en mijn ribben zijn allemaal gekneusd”, vertelt Eddy.

Tot slot neemt Dewinter het woord, en zet hij zijn campagneslogan “Crimigranten buiten” kracht bij. “Eddy is één van de vele slachtoffers van de vele criminaliteit in Antwerpen”, aldus Dewinter. “Voor Vlaams Belang is het duidelijk. Dit kan en mag niet in Antwerpen. Daarom zeggen wij: crimigranten buiten. Help Eddy, help Vlaams Belang en maak van Antwerpen opnieuw een veilige stad.”