“De socialistische vakbond heeft de afgelopen jaren een ware ravage aangericht”, aldus Dries Van Langenhove, oprichter van Schild & Vrienden nadat de recht-nationalistische vereniging vandaag, symbolisch op de Dag van de Arbeid, de vakbondsvlag van de socialistische vakbond ABVV neerhaalde bij hun hoofdkantoor in Gent.

Het rechts-nationalistische Schild & Vrienden is in opmars in Vlaanderen. De vereniging vergaarde de afgelopen weken en maanden veel publiciteit door de verschillende acties die ze organiseerden. Zo organiseerden ze een grootschalige actie rond zwerfvuil rapen onder de noemer Vlaanderen #opkuisen, speelden ze Zwarte Piet, en staken ze een stokje voor de bestorming van het Gravensteen door enkele linkse verenigingen. Dat laatste zorgde zelfs voor internationale persaandacht.

Ravage socialisten en socialistische vakbond

Vandaag, op de Dag van de Arbeid, voerde Schild & Vrienden opnieuw een spraakmakende actie uit. In Gent, bij het hoofdkantoor van de socialistische vakbond ABVV haalden ze de vakbondsvlag van ABVV naar beneden. Een symbolische actie, gezien het feit dat de Dag van de Arbeid traditioneel een feestdag is die vooral in socialistische- en/of vakbondskringen duchtig gevierd wordt.

“De socialisten hebben de Vlaamse jeugd decennialang belogen en bedrogen”, klinkt het bij de video op de facebookpagina van Schild & Vrienden. “Torenhoge belastingen, een gigantische staatsschuld en een onbetaalbare sociale zekerheid zijn het resultaat. Wij sloegen vandaag terug op hun eigen feestdag en gingen hun vlag veroveren in het hol van De Leeuw!”

Dries Van Langenhove, oprichter van Schild & Vrienden, hekelt de ravage die de socialistische vakbond ABVV telkens aanricht met de talrijke stakingen. “De socialistische vakbond heeft de afgelopen jaren een ware ravage aangericht”, vertelt Van Langenhove aan SCEPTR. “Een jonge vrouw overleed omdat de ziekenwagen door een ABVV wegblokade niet tot bij het ziekenhuis geraakte. Honderdduizenden Vlamingen raken in de problemen door blinde treinstakingen. Het wordt eens tijd dat we aan de vakbond tonen dat het genoeg is geweest.”

(Lees verder onder de tweet.)

Op Twitter heeft Van Langenhove het over de hypocrisie van links. “ABVV werpt tijdens staking blokkade op en laat zelfs ziekenwagen niet door waardoor jonge vrouw overlijdt. Linkse reactie: “Ach, dat hoort erbij.” S&V haalt vlag naar beneden aan ABVV hoofdkantoor. Linkse reactie: “SLUIT ZE OP! VANDALEN! DIEVEN! WAAR BLIJFT DE POLITIE!!!!”, klinkt het.

Noch bij sp.a in Gent, noch bij ABVV was men bereikbaar voor commentaar.

ADVERTENTIE