Gisteren stak een Rwandese man een vrouw neer in Antwerpen. De 50-jarige man zou de aanval zonder enige aanleiding gepleegd hebben. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht maar is niet in levensgevaar. Dat schrijft Belga.

De feiten speelden zich af in de Antwerpse wijk Kiel in de Alfons De Cockstraat. Daar werd een 45-jarige vrouw van Burundese origine aangevallen door een Rwandese man. De vrouw kreeg twee messteken in haar buik maar verkeert niet in levensgevaar. De man is intussen opgepakt maar ontkent het verhaal. Het parket van Antwerpen meldt dat de man voor de onderzoeksrechter moet verschijnen voor poging tot doodslag.

Tussen de dader en het slachtoffer lijkt er op het eerste zicht geen band te zijn. Ook de aanleiding voor het incident is onduidelijk. Volgens getuigen viel de man de vrouw willekeurig langs achteren aan waarna hij te voet probeerde te vluchten. Een van de getuigen achtervolgde de dader naar de Abdijstraat. Daar kon een groep omstaanders de man tegenhouden tot de politie hem meenam.