Dries Van Langenhove, oprichter van de rechtse jongerenorganisatie Schild & Vrienden (S&V), is opnieuw verkozen in de Raad van Bestuur van de Universiteit te Gent. Dit na een uitgesproken rechtse campagne die vorige week tussen 7 en 9 mei werd georganiseerd. Na de bekendmaking van de resultaten maandagmiddag werd de overwinning door Van Langenhove in ware ‘meme’-stijl aangekondigd, inclusief een jennende boodschap ten aanzien van de linkse tegenkandidaten.“U stemde […] [voor] meer linkse traantjes”, zo valt te lezen in een dank-update op Facebook.

Tijdens de studentenverkiezingen voor de ambtstermijn 2018-2020 werd Dries Van Langenhove – oprichter van de rechtse jeugdgroep S&V – opnieuw verkozen in de Raad Van Bestuur van de Universiteit van Gent (UGent). Dit met 2.703 voorkeursstemmen, of een ruime 28 procent van de uitgebrachte geldige stemmen.

WE HEBBEN GEWONNEN

Publiée par KIES DRIES voor Raad van Bestuur sur Lundi 14 mai 2018

Twee vrouwelijke kandidates automatisch verkozen

Elke twee jaar verkiezen studenten vier vertegenwoordigers in de Raad van Bestuur (RvB) van de UGent. Naast Van Langehove werd dit jaar ook FK-voorzitter en centrumkandidaat Stijn Adams (het FK vertegenwoordigt de faculteitskringen en telt 18.000 leden) verkozen met 3.218 stemmen. De overige twee zetels gingen automatisch naar de vrouwelijke kandidaten Eline Vandewalle (verbonden aan COMAC, de studentenafdeling van de uiterst linkse PVDA) en Faye Bonte (onafhankelijk). Kandidaat Olivier Thas, die nochtans meer stemmen haalde dan vrouwelijke kandidates Bonte en Vandewalle, werd niet verkozen. De resultaten werden maandagmiddag door de voorzitter van de kiescommissie aangekondigd. Onder andere Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken feliciteerde Van Langenhove reeds met zijn kiesoverwinning.

Het is een krachtig signaal dat zoveel studenten zijn gaan stemmen om hun appreciatie te uiten voor het werk dat ik de afgelopen jaren heb geleverd”, zo laat Van Langenhove weten in een reactie aan SCEPTR. “Ik wil ook de komende jaren er alles aan doen om de vrije meningsuiting te waarborgen aan onze universiteit, waar op sommige plaatsen echt een politiek correct schrikbewind heerst.”

(Lees verder onder de Facebook-update/live-video.)

We hebben gewonnen!

Publiée par KIES DRIES voor Raad van Bestuur sur Lundi 14 mai 2018

Links aan UGent met handen in haar?

De campagne van Van Langenhove, die ‘Trumpiaanse’ taal niet schuwde en werd gesteund door de Vlaams-nationalistische studentenvereniging KVHV-Gent, liet de Gentse studentenpopulatie niet onberoerd. Met een uitgesproken rechts programma tegen “een communistisch verbod op private financiering van onderzoek”, genderquota, pedagogische betutteling en het ‘graaisocialisme aan de UGent’, werden heel wat linkse studenten de gordijnen ingejaagd. Ook ‘transgendertoiletten’ en ‘superdiversiteit’ – een stokpaardje van rector Rik Van de Walle – moesten tijdens de Van Langenhove-campagne eraan geloven.

De radicale campagne noopte linkse studentenorganisaties zoals Jong Groen StuGent ertoe om op te roepen om voor de tegenkandidaat van Van Langenhove, de linksprogressieve kandidaat Olivier Thas (verbonden aan het vrijzinnige ‘t Zal Wel Gaan) te stemmen. Deze laatste stuurde tevens een open brief die bepaalde uitingen Van Langenhove viseerde. COMAC-leden zouden verder volgens Van Langenhove getracht hebben om affiches af te trekken. Zelfs een Facebook-event – getiteld ‘Fascists Will Not Represent Us’ – werd aangemaakt tegen Van Langenhove. Dit “om [ervoor] te zorgen dat [de] twee andere mannelijke kandidaten de meeste stemmen krijgen”. IJdele hoop, zo blijkt nu na de uitslag.