Een nieuwe aanslagpoging is volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb (PS) verijdeld. Twee Egyptische broers zijn aangehouden wegens het plannen van een aanslag “ofwel met springstoffen, ofwel met ricine, het zeer krachtige vergif”. Dat zei Collomb deze ochtend op de Franse TV-zender BFMTV.

In Frankrijk is volgens Binnenlandminister Collomb een nieuwe terreuraanslag voorkomen. Twee broers “van Egyptische origine” zijn in dit verband aangehouden. De mannen zouden ofwel met een gif ofwel met een explosief een aanslag gepland hebben. “We volgen toevallig een aantal mensen op bepaalde netwerken, en de broers communiceerden via Telegram (een beveiligde app populair bij terroristen, red.). We konden hun aanvalsproject vinden en stoppen”, aldus Collomb.

Handleidingen om aanslag te plegen

De twee broers zouden in het bezit geweest zijn van een handleiding die aantoonde hoe men op basis van ricine gifwapens kan maken. Ricine is een gif van plantaardige oorsprong dat relatief eenvoudig en goedkoop te maken is. Hiernaast zou ook een handleiding gevonden zijn om explosieven te maken.

De aankondiging van de Franse Binnenlandminister komt er slechts luttele dagen na een jihadistische mesaanval in Parijs. Deze had één dode en vier gewonden als gevolg. De dader, een jonge Tsjetsjeen, werd doodgeschoten door de politie. De aanslag werd opgeëist door IS, de islamistische terreurgroep.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/