Bij een nieuwe aanslag tegen een politiegebouw in Surabaya zijn zeker tien gewonden gevallen. De daders zouden lid van eenzelfde gezin zijn, waaronder een meisje van acht. Gisteren vielen bij een reeks aanslagen tegen kerken in Surabaya nog negen doden en tientallen gewonden.

Gezeten op twee motorfietsen, lieten vier motorrijders en een kind vanmorgen een bom afgaan voor het hoofdkwartier van de politie in Surabaya. Er zouden daarbij zeker tien gewonden zijn gevallen, vier politieagenten en zes burgers. Volgens de Indonesische politie vormden de daders één gezin. Het kind, een meisje van acht, zou de aanslag overleefd hebben.

Islamitische Staat

Gisteren vielen in dezelfde stad negen doden en 40 gewonden bij een reeks bomaanslagen tegen drie christelijke kerken. Ook daar waren de daders lid van éénzelfde familie van Syriëstrijders. De aanslag werd opgeëist door Islamitische Staat.

Enkele dagen geleden vermoordden islamistische gevangenen nog vijf leden van een antiterreureenheid tijdens een 36-uur durende gijzeling in een hoge veiligheidsgevangenis, niet ver van de Indonesische hoofdstad Jakarta.

Indonesië is ‘s werelds grootste moslimland, maar er wonen ook grote aantallen christenen, hindoes en boeddhisten. De laatste jaren komen deze minderheden echter steeds meer onder druk te staan van zowel politieke islamisten als terroristen.

ADVERTENTIE