Benjamin Herman doodde eerst nog ex-medegevangene

0
1604

Benjamin Herman, de moslimterrorist die dinsdag drie doden veroorzaakte in Luik, zou alvorens zijn aanslag eerst nog een man hebben vermoord in Marche-en-Famenne. Dat bevestigt Binnenlandminister Jan Jambon (N-VA) via VTM NIEUWS. Het zou gaan om een zekere Michael Wilmet, een ex-medegevangene van Herman.

De moord kwam gisteren reeds aan het licht en de politie liet toen al uitschijnen dat Herman mogelijks verantwoordelijk was. Wilmet werd dinsdagochtend met een kogel in het hoofd aangetroffen. Jambon bevestigt nu dat de bekeerde moslimterrorist Herman wellicht ook deze dode op zijn geweten had.

“Hij had geen vooruitzichten meer in onze maatschappij, omdat hij al een moord had gepleegd”, zo vertelt Jambon. Men onderzoekt nu of deze moord een impact heeft gehad op de latere aanslag in Luik. Ook gaat men na of Herman op het moment van de feiten onder de invloed zou geweest zijn van drugs.

Drie doden

Dinsdagvoormiddag brak de hel los in LuikBenjamin Herman opende het vuur op twee agentes en een voorbijganger, met dodelijke afloop voor de drie slachtoffers. De dader – die gehoord werd “Allahu Akbar!” te roepen – werd hierna doodgeschoten door andere agenten. Herman zou een moslimbekeerling zijn die tijdens zijn verblijf in de gevangenis vorig jaar zou zijn geradicaliseerd. Onderzoekers troffen in de cel van Herman een Koran en gebedskleed aan.

Herman was op basis van penitentiair verlof net vrijgelaten uit de gevangenis van Lantin. Dat is echter opvallend gezien Hermans gewelddadige aard. Door zijn medegevangene werd hij als “marginaal en gewelddadig” omschreven. Het was evenwel niet de eerste keer dat Benjamin Herman de gevangenis mocht verlaten. In het verleden hield hij zich wel aan de gemaakte afspraken.