Een 2-jarig meisje, dat gebruikt werd als afschrikkingsmiddel voor de politie, is overleden bij een wilde achtervolging van mensensmokkelaars. De politie wilde een bestelwagen – die vol zat met illegalen – controleren, waarna de mensensmokkelaars er vandoor gingen. Het 2-jarig meisje werd uit het raam gehouden om de politie op afstand te houden en te doen stoppen.

In de nacht van woensdag op donderdag merkte de snelwegpolitie van Henegouwen een bestelwagen op die opvallend zwaar geladen leek te zijn. Ze controleerden de nummerplaat van het voertuig, maar die bleek niet bij het voertuig te horen. Toen ze de bestuurder van de bestelwagen aanmaanden zich aan de kant te zetten, sloeg die op de vlucht.

2-jarig meisje overleden

Vervolgens kwam er een wilde achtervolging waarbij in totaal een 15-tal politiewagens de bestelwagen achtervolgden. De bestuurder van de bestelwagen bleef de stopsignalen negeren en probeerde aan hoge snelheid te ontsnappen. Daarbij werd een 2-jarig meisje uit het raam van de bestelwagen gehouden, om op die manier de politie op afstand te houden.

Op een gegeven moment besloot de bestuurder dan toch te stoppen. Toen de politie naar het voertuig wilde stappen, probeerde de bestuurder de agenten omver te rijden en ging hij er terug vandoor. Even later botste de bestelwagen aan hoge snelheid met een ander voertuig, waarna het tot stilstand kwam. Het jonge meisje dat uit het raam werd gehouden als afschrikkingsmiddel, overleefde het niet. De 29 andere inzittenden die samengepropt waren in de laadruimte van de bestelwagen, 26 volwassenen en 3 kinderen, overleefden het wel.

Het gaat om een Koerdische familie die via een mensensmokkelaar naar Groot-Brittannië wilde doorreizen. Een tijdje geleden werden ze teruggestuurd naar Duitsland, maar al snel konden ze opnieuw illegaal naar ons land komen. Ze verbleven hier tot ze de kans kregen om de oversteek naar Groot-Brittannië te wagen. De bestuurder van de bestelwagen kon wegvluchten, de inzittenden werden gisteren verhoord.

https://twitter.com/KennyDeCort/status/997393031253889024

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/