Franse politieagenten die reageerden op geweervuur in de probleemwijk Busserine, in Marseille, werden geconfronteerd met een groep mannen met geweren die in de lucht vuurden en daarna vluchtten.

De politieagenten reageerden op het geluid van geweervuur in Busserine, een “gevoelige wijk” in Marseille. Onderweg werd hun pad geblokkeerd door een donkere Renault Megane, waaruit twee mannen met wapens stapten. Zij vuurden in de lucht en vluchtten meteen.

Kalasjnikov

Iets later vertrok een andere politieauto om de eerste te ondersteunen. Hun pad werd ook geblokkeerd door een andere auto. In deze auto zouden tot wel vier mensen hebben gezeten, allen met vuurwapens. Een van de passagiers zou zijn wapen “van het type-Kalasjnikov” op de agenten hebben gericht, maar niet gevuurd hebben. De agenten openden het vuur maar het voertuig wist te ontsnappen.

Onderzoekers vonden ter plaatse omhulsels die overeenkwamen met Kalasjnikov-kogels. De politie is nog altijd op zoek naar de daders. Busserine wordt staat bekend als een probleemwijk. Het zou kunnen dat de politie een drugsdeal verstoorde.