In het Franse Lyon werd twee weken geleden een 87-jarige vrouw 2 uur lang verkracht door een jonge illegaal die had ingebroken in haar woning. De illegaal, van Maghrebijnse origine, kwam enkele maanden geleden naar Lyon, waar hij op straat leefde. De man was gekend bij de politie voor verschillende criminele feiten.

In de nacht van 22 op 23 april werd een 87-jarige vrouw plots gewekt door een man die had ingebroken in haar appartement. De vrouw werd opgesloten in haar eigen appartement en vervolgens 2 uur lang brutaal verkracht. Daarna nam de verkrachter de meest waardevolle voorwerpen, en nam hij de benen.

Illegaal

Er werden DNA-sporen aangetroffen in het appartement van het slachtoffer, waardoor de politie al snel een verdachte kon identificeren. Een jonge man van Maghrebijnse afkomst zonder papieren die al enkele maanden op straat leefde in Lyon. De illegaal werd al tal van kerel gearresteerd voor onder meer inbraken en geweldpleging. Telkens was hij snel terug op vrije voeten.

Niet veel later kon de jonge man gearresteerd worden. Hij was op dat moment in het bezit van de ring van het slachtoffer. Zijn DNA kwam bovendien overeen met het DNA dat aangetroffen werd in de woning van de oude vrouw.

Ondanks al die bewijzen probeerde de migrant nog vrijuit te gaan. Bij zijn verhoor beweerde de man dat zijn slachtoffer toestemming had gegeven voor de geslachtsgemeenschap. Daarnaast stelde hij dat hij slechts 16 jaar oud was, om op die manier milder behandeld te worden. Minderjarige migranten die zonder begeleiding naar Frankrijk komen worden immers beschermd in de Franse wet.