Japanse buschauffeurs protesteren tegen de toenemende concurrentie van een rivaliserende vervoersmaatschappij met een betaalstaking. De stakers hopen op die manier te verhinderen dat het management de staking tegen hen gebruiken, door bijvoorbeeld te stellen dat de chauffeurs hun eigen belangen voor die van de gemeenschap plaatsen.

De buschauffeurs die in Okayama in Japan voor de ‘Ryobi Group’ werken voeren op een opmerkelijke manier protest. De chauffeurs staken, maar blijven hun routes rijden en weigeren daarbij geld aan te nemen van hun passagiers. De aanleiding voor de staking was de rivaliserende vervoersmaatschappij ‘Megurin’, die begon op 27 april in hetzelfde gebied te opereren. De tarieven van ‘Megurin’ zijn goedkoper dan die van ‘Ryobi’ en sommige routes van de twee vervoersmaatschappijen overlappen elkaar.

Betaalstaking

Als gevolg daarvan voelden de chauffeurs van ‘Ryobi’ zich bedreigd. Zij vragen het management om hun werkzekerheid te verbeteren in het kader van de extra concurrentie. ‘Ryobi’ leek echter weinig enthousiast om veel toegevingen te doen en de chauffeurs riepen een staking uit.

Om te verhinderen dat het management de arbeidsonderbreking tegen de chauffeurs zou gebruiken, door bijvoorbeeld te stellen dat de chauffeurs hun eigen belangen voor die van de gemeenschap plaatsen, zullen de chauffeurs wel blijven werken. Zij vervullen enkel het deel van hun werk, waarvoor ze een betaling moeten accepteren, niet meer.

Groen wil ook mogelijkheid tot betaalstaking

Ook in Australische steden zoals Brisbane en Sydney werden vorig jaar betaalstakingen gehouden ten gevolge van arbeidsconflicten. In ons land opperde de partij Groen ook al voor de mogelijkheid tot betaalstakingen bij het spoor, in plaats van simpelweg het werk neer te leggen.

In ons land kondigden de socialistische en liberale vakbonden aan van 17 tot en met 20 mei te zullen staken bij vervoersmaatschappij De Lijn. De reden hiervoor is dezelfde als bij de staking van februari. De reorganisatieplannen van de directie blijven namelijk een doorn in het oog. De Lijn wil snoeien in het aantal managementfuncties en bedienden. Hierbij zouden – althans volgens de directie – geen naakte ontslagen vallen. Wel zouden de personeelsleden die spontaan vertrekken of afvloeien, niet meer worden vervangen.