Oprichter ISLAM-partij: “België heeft in 12 jaar moslimmeerderheid”

0
68316

Redouane Ahrouch, oprichter van de ISLAM-partij, liet dinsdagavond in het VRT-programma De Afspraak weten dat zijn omstreden partij ook zal opkomen in Antwerpen en Gent. Dit met een pro-sharia-programma. Hij voelt zich demografisch-electoraal gesterkt want “België zal over 12 jaar een moslimmeerderheid hebben”. In de gespannen aflevering van De Afspraak gingen Ahrouch en staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) tevens stevig in de clinch: “U mag de Kamer der Volksvertegenwoordigers niet verwarren met de slaapkamer. Ik snap niet hoe de Kamervoorzitter zulke zaken duldt”.

Ahrouch en zijn ISLAM-partij werden afgelopen weken beroemd/berucht omwille van controversiële voorstellen rond gendergescheiden openbaar vervoer en de sharia. Ook gisteren veroorzaakte de radicale moslimpoliticus heel wat deining. Hij kondigde aan om met zijn partij op te komen in de grote Vlaamse steden van Antwerpen en Gent – terwijl men nu enkel twee gemeenteraadszetels heeft in Molenbeek en Anderlecht. Ook Demir werd ‘persoonlijk’ aangepakt. “Ik heb willen opzoeken welke standpunten ze inneemt in de Kamer. Ik heb gezien hoe ze in sexy kledij in de Kamer poseert.”

Waarom kijkt oprichter Islampartij Zuhal Demir niet aan tijdens debat

Redouane Ahrouch, de oprichter van de Islampartij, wou Zuhal Demir niet aankijken tijdens een debat in De Afspraak. Waarom weigerde hij dat?

Publiée par VRT NWS sur mardi 8 mai 2018

ISLAM in Gent en Antwerpen

Het ziet er naar uit dat de partij van Abou Jahjah, Be.One, een te geduchten concurrent zal verkrijgen in de wedstrijd om de allochtone stem. Naast Be.One zal immers ook partij ISLAM dingen naar stemmen te Gent, aldus Ahrouch. Ook Antwerpen zal te beurt vallen. Opvallend: in Antwerpen zou misschien een vrouw de ISLAM-lijst trekken. En de ambities stoppen niet daar bij. Ahrouch wil graag de grootste partij in Brussel worden. “België zal over 12 jaar een moslimmeerderheid hebben. Je hebt dan twee opties: extremisten of democraten als wij aan de macht”, zo verkondigt Ahrouch.

Maar ‘democratisch’ of niet, het is Ahrouch te doen om “de nobele zaak dat de islamitische bevrijding van mijn dierbaar Belgisch volk is”. En die islamitische bevrijding – “de weg naar God” – houdt de sharia in. Ahrouch wil die wel niet realiseren zoals in andere islamitische landen, waar men schrik heeft, zo klinkt het. “We willen dat meisjes vanaf het middelbaar het recht hebben om religieuze symbolen te dragen, en bijvoorbeeld een hoofddoek aan te doen. We willen dat niet verplichten, maar hen het recht geven”.

(Lees verder onder de tweet.)

In de clinch met Demir

Tijdens de uitzending kwam het ook tot een dispuut met Demir. Gevraagd waarom Ahrouch Demir de ogen niet kon inkijken, vertelde de ISLAM-oprichter het volgende: “Ik luister naar haar, ik heb naar haar gekeken, maar ik ga die persoon niet aanstaren”. “Wat is uw probleem”, vroeg Demir verschillende malen daarop. “U mag de Kamer van Volksvertegenwoordigers niet verwarren met de slaapkamer. Ik snap niet waarom de Kamervoorzitter (Siegfried Bracke (N-VA), red.) dit duldt”, luidde het antwoord. Ahrouch is niet opgezet met de P-magazine-fotoshoot met Demir in 2015, toen het toenmalig Kamerlid in uitdagende kledij in het parlement poseerde.

Demir verkondigde in De Afspraak verder dat ze wil blijven zoeken naar manieren om ISLAM te verbieden, maar socioloog Mark Elchardus (VUB) ziet dat niet zitten. “Daarmee verdwijnt het probleem niet, en wat ga je dan in de toekomst nóg verbieden, waar trek je de lijn?”, zo citeert VRT NWS Echardus.